Κοσμος

Μπερλουσκόνι: Επίσημα υποψήφιος για την προεδρία της δημοκρατίας

Συμφωνία από τα τρία μεγάλα κόμματα της συντηρητικής παράταξης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Και επίσημα υποψήφιος της κεντροδεξιάς για την προεδρία της δημοκρατίας
Σίλβιο Μπερλουσκόνι © EPA/FABIO FRUSTACI

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η ιταλική κεντροδεξιά τον προτείνει και επίσημα για την προεδρία της δημοκρατίας.

Η ιταλική κεντροδεξιά πρότεινε και επίσημα τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως υποψήφιο για την προεδρία της δημοκρατίας. Η απόφαση ελήφθη σήμερα το μεσημέρι από τα τρία μεγάλα κόμματα της ιταλικής συντηρητικής παράταξης: Την Φόρτσα Ιτάλια, την Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας.

«Τα κόμματά μας θεωρούν ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι το κατάλληλο άτομο για το συγκεκριμένο αξίωμα, με την αξιοπιστία και την εμπειρία που η αξίζει η χώρα μας και επιθυμούν οι Ιταλοί», αναφέρεται σε επίσημο ανακοινωθέν.

Στενοί συνεργάτες, όμως, του Καβαλιέρε, όπως ο πρώην υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησής του, Τζάνι Λέτα, έχουν ήδη εκφραστεί υπέρ μιας λύσης συμβιβασμού, με γνώμονα το συμφέρον όλης της χώρας.

Η ιστορία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1936 στο Μιλάνο, γόνος αστικής οικογένειας, γιος διευθυντή τραπέζης. Σπούδασε νομικά και το 1962 ίδρυσε την πρώτη του κατασκευαστική εταιρεία «Εντιλνόρντ» επωφελούμενος από την ραγδαία οικοδομική έξαρση του Μιλάνου.

Στη 10ετία του ’70 επιχειρεί τις πρώτες του επενδύσεις στα ΜΜΕ εκμεταλλευόμενος την απελευθέρωση της τηλεοπτικής αγοράς. Μέσα σε 15 χρόνια (1986) έφθασε να του ανήκει το 80% της ιταλικής ιδιωτικής τηλεόρασης, ενώ το ίδιο έτος γίνεται ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν.

Στη συνέχεια ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποκτά τον μεγαλύτερο εκδοτικό ιταλικό οίκο το γνωστό «Μονταντόρι» και μια από τις κορυφαίες ιταλικές εφημερίδες την «Ιλ Τζιορνάλε», ενώ ακόμη άλλες 150 περίπου εταιρείες περιέχονται κάτω από τον έλεγχο της «Fininvest», της μητρικής εταιρείας του οικονομικού κολοσσού του.

Όμως, μια ακολουθία από χρέη και δικαστικές έρευνες για φοροδιαφυγή, δωροδοκίες, λογιστικές απάτες μέχρι και για διασυνδέσεις με την ιταλική μαφία είχαν κυριολεκτικά αποτελέσει ένα κλοιό γύρω από τον Ιταλό μεγιστάνα. Είναι ο ιδρυτής του κόμματος Forza Italia.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ