- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Αθωώθηκε για τα πάρτι μπούνγκα μπούνγκα και την κατηγορία δωροδοκίας του πρώην πιανίστα του.
Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αθωώθηκε απο το δικαστήριο της Σιένα από την κατηγορία δωροδοκίας του πρώην πιανίστα του, Ντανίλο Μαριάνι, ο οποίος συμμετείχε στα πάρτι γνωστά ως μπούνγκα μπούνγκα.
Ο εισαγγελέας είχε υποστηρίξει ότι ο Καβαλιέρε είχε πληρώσει τον Μαριάνι για να καταθέσει στους δικαστές ότι επρόκειτο μόνον για απλά δείπνα, χωρίς καμία άλλη παράμετρο.
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, για έναν δίκαιο επίλογο μιας υπόθεσης που έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει», δήλωσε ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού. Παράλληλα, αθωώθηκε και ο Μαριάνι.
Σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο, τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Μάριο Ντράγκι στην πρωθυπουργία, θεωρώντας ότι στη θέση αυτή είναι πιο χρήσιμος απ΄ότι θα ήταν ως πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, αυτό σημαίνει ότι ο 85χρονος Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός επιθυμεί να πάρει μέρος στην τελική κούρσα για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, σε τέσσερις μήνες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.