Κοσμος

Βρετανία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού -Ξεπέρασαν τα 88.000

Για μια ακόμα μέρα

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία – Κορονοϊός: Νέο ρεκόρ με πάνω από 88.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Λονδίνο © Getty Images/Ideal Image

Ρεκόρ έσπασαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο καθώς καταγράφηκαν 88.376 μολύνσεις.

Νέο ρεκόρ έσπασαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο καθώς καταγράφηκαν 88.376 μολύνσεις, σχεδόν 10.000 περισσότερες από χθες Τετάρτη.

Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 146, ήταν δηλαδή ελαφρά μικρότερος από τους 165 που καταγράφηκαν χθες.

Η Βρετανία είναι μια από τις χώρες της Ευρώπης που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, με συνολικά 146.937 θανάτους από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα.

Να περιορίσουν τις κοινωνικές συναναστροφές τους σε όσες πραγματικά είναι σημαντικές για τον καθένα ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες προσβολής από την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, κάλεσε εκ νέου τους Βρετανούς ο αρχίατρος Αγγλίας καθηγητής Κρις Γουίτι εμφανιζόμενος ενώπιος της επιτροπής υγείας της Βουλής των Κοινοτήτων.

Επαναλαμβάνοντας το μήνυμα που απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης κατά τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Τζόνσον, ο Γούιτι είπε ότι οι πολίτες πρέπει να βάλουν προτεραιότητες ως προς τις κοινωνικές επαφές τους και να αποφεύγουν μη αναγκαίες συναντήσεις είτε για δουλειά είτε για κοινωνικούς λόγους.

Συνοψίζοντας τις επιστημονικές εκτιμήσεις για την Όμικρον, ο καθηγητής Γουίτι είπε ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία, κυρίως από τη Νότια Αφρική, δείχνουν ότι πολλοί που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό ή και που είχαν εμβολιαστεί, επαναμολύνονται με την Όμικρον, κάτι που δείχνει ότι τα αντισώματα δεν επαρκούν.

Σε κάθε περίπτωση, εκτίμησε ότι η ενισχυτική δόση του εμβολίου θα μειώνει το ρίσκο σοβαρής νοσηλείας, θανάτου και μετάδοσης του ιού.

Τόνισε πάντως ότι είναι «απολύτως πιθανό» να ξεπεραστεί η κορύφωση των ημερήσιων νοσηλειών φορέων κορωνοϊού που είχε σημειωθεί στο Ην. Βασίλειο κατά το προηγούμενο κύμα της πανδημίας, που ήταν 4.500 χιλιάδες την ημέρα. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και αν η Όμικρον αποδεχθεί ότι προκαλεί ηπιότερη λοίμωξη από τη Δέλτα, είπε ο κ. Γουίτι, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης κρουσμάτων σε μικρό χρονικό διάστημα.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ