Κοσμος

Νέα Υόρκη: «Ζωντάνεψαν» άδειες βιτρίνες καταστημάτων με φώτα neon

Από την κολεκτίβα τέχνης και ντιζάιν Flint Collective NYC

62224-137655.jpg
Newsroom
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ζωντάνεψαν» άδειες βιτρίνες καταστημάτων στη Νέα Υόρκη με φώτα neon
«Ζωντάνεψαν» άδειες βιτρίνες καταστημάτων στη Νέα Υόρκη με φώτα neon © Instagram

Η κολεκτίβα τέχνης και ντιζάιν Flint Collective NYC ζωντάνεψε οκτώ άδειες βιτρίνες καταστημάτων της Νέας Υόρκης με φώτα neon.

Φώτα neon χρησιμοποίησε η κολεκτίβα τέχνης και ντιζάιν Flint Collective NYC για να ζωντανέψει οκτώ άδειες βιτρίνες καταστημάτων στη Νέα Υόρκη στη σειρά εγκαταστάσεων «Open». Ως δημιουργική αντίδραση στην πανδημία του κορωνοϊού, δημιούργησαν οκτώ site-specific εγκαταστάσεις μέσα στις άδειες βιτρίνες καταστημάτων στο East Village του Μανχάταν επιθυμώντας να εισάγουν ξανά χρώμα και φως στη συνοικία που είχε γίνει σκοτεινή όταν η πόλη κατέβασε ρολά.

«Μετά από μήνες συνθηκών COVID και ερχόμενοι αντιμέτωποι με πραγματικότητες κοινωνικής δικαιοσύνης, βρεθήκαμε σε θέση να μετατρέψουμε την εμπειρία μας στον δρόμο από έναν τόπο απειλής και διαμαρτυρίας σε έναν τόπο ανακάλυψης, συζήτησης και προβολής θετικότητας» τόνισε η Leela Shanker, ιδρύτρια της Flint Collective NYC.

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ, η κολεκτίβα δημιούργησε έναν χάρτη των βιτρινών καταστημάτων για να μπορούν οι κάτοικοι της γειτονιάς να περιδιαβούν τις δημόσιες εγκαταστάσεις· «για να βγάλουν τον κόσμο έξω από τα εσωτερικά του εγκλεισμού και να μοιραστεί τους δρόμους». «Η σειρά έργων Open προσκάλεσε τον κόσμο να φανταστεί και να προσμένει το τι θα συμβεί στις άδειες βιτρίνες που είναι πιο κοντά τους» εξήγησε η Leela Shanker. «Ενθαρρύνοντας τον κόσμο να κινηθεί στη γειτονιά ήταν μια ευκαιρία να τεθεί σε κίνηση σκέψη για το μέλλον πέρα από τον τρέχοντα τόπο και χρόνο».

Για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων, η Flint Collective NYC βασίστηκε στη βοήθεια ντόπιων καλλιτεχνών, ντιζάινερ, εθελοντών και κοινοτικών οργανισμών, δίνοντας ένα επιπρόσθετο κοινωνικό στοιχείο στο πρότζεκτ. Σύμφωνα με την κολεκτίβα, η προσπάθεια των μελών της κοινότητας εξέφραζε «τη σθεναρή και θετική φύση των Νεοϋορκέζων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ