Κοσμος

Ένοπλος έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη (video)

Απειλούσε να αυτοκτονήσει - Συνελήφθη από αστυνομικούς

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ένοπλος στη Νέα Υόρκη έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ έχει βάλει την καραμπίνα στον λαιμό του και απειλεί να αυτοκτονήσει
Ο ένοπλος στη Νέα Υόρκη έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ έχει βάλει την καραμπίνα στον λαιμό του και απειλεί να αυτοκτονήσει © EPA/JUSTIN LANE

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ προκάλεσε ένοπλος, ο οποίος απειλούσε να αυτοκτονήσει. Συνελήφθη από αστυνομικούς.

Τέλος στο θρίλερ στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου εμφανίστηκε ένοπλος σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021. Ο ένοπλος συνελήφθη. Από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμός και τέθηκαν σε ισχύ τα πρωτόκολλα ασφαλείας σε περιπτώσεις εισβολής και επίθεσης.

Πάνοπλοι αστυνομικοί έσπευσαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και απέκλεισαν την περιοχή περιμετρικά του κτιρίου.

Με νεότερη ανακοίνωσή της η αστυνομία της Νέας Υόρκης γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή για το κοινό από το συμβάν έξω από την έδρα του ΟΗΕ. «Το άτομο αυτό τελεί τώρα υπό κράτηση και δεν υπάρχει καμία απειλή για το κοινό» αναφέρει το μήνυμα της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη.

Είχε προηγηθεί πολύωρη διαπραγμάτευση, καθώς ο άνδρας απειλούσε να αυτοκτονήσει. Τελικά, κατέβασε τον όπλο και παραδόθηκε στους αστυνομικούς. Νωρίτερα, αμερικανικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ότι ένας άνδρας με κυνηγετικό όπλο βρισκόταν έξω από πύλη στο κτιριακό συγκρότημα. Σε νέο βίντεο που ανέβηκε στο Twitter φαίνεται η στιγμή της σύλληψης του ενόπλου.

Ο ένοπλος είχε στραμμένη την καραμπίνα στο σαγόνι του και απειλούσε να πατήσει τη σκανδάλη. Οι αρχικές πληροφορίες που μεταδόθηκαν, οι οποίες έκαναν λόγο για εισβολή, τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν. «Δεν έχουμε απολύτως καμιά ένδειξη ότι αυτό το άτομο είναι μέλος του προσωπικού ή πρώην μέλος του προσωπικού ή συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τον ΟΗΕ» δήλωσε ο εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού Στεφάν Ντουζαρίτς.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης είχε εκδώσει προειδοποίηση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν στην περιοχή και συγκεκριμένα στη διασταύρωση της 42ης οδού και της 1ης λεωφόρου -ακριβώς έξω από τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, ενώ προληπτικά στην περιοχή βρέθηκαν και πυροτεχνουργοί.

Ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε για ώρες πάνω από το Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, την ώρα που αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκα κοντά στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ.

ΟΗΕ: Ένοπλος στα κεντρικά γραφεία στη Νέα Υόρκη - Οι πρώτες εικόνες

Στα social media αναρτήθηκαν βίντεο από την κατάσταση που επικρατούσε έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Υπήρξε έντονη κινητικότητα των δυνάμεων ασφαλείας. Αστυνομικοί με το δάκτυλο στη σκανδάλη βρίσκονταν σε ετοιμότητα, ενώ συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις με τον ένοπλο που απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του με την καραμπίνα.

«Πέτα κάτω το όπλο. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να περάσεις το μήνυμά σου» ακούγεται να λέει αστυνομικός στον ένοπλο έξω από την πύλη στα κεντρικά του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο ένοπλος έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη έχει στραμμένη την καραμπίνα στον εαυτό του
Ο ένοπλος έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη έχει στραμμένη την καραμπίνα στον εαυτό του @ChaudharyParvez/Twitter

Ο άνδρας με την καραμπίνα, που συνελήφθη από αστυνομικούς, είναι ένας γκριζομάλλης, λευκός, με κόκκινο πουλόβερ και καφέ σακάκι, γύρω στα 60, όπως μετέδωσε το NBC News.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ