- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η Κιμ Καρντάσιαν βοήθησε την εθνική ομάδα νεανίδων γυναικών του Αφγανιστάν να ξεφύγει από τους Ταλιμπάν.
Συνολικά 35 Αφγανές ποδοσφαιρίστριες της αφγανικής εθνικής ομάδας νεανίδων και οι οικογένειές τους, δηλαδή 130 άνθρωποι που απειλούνταν στην χώρα τους από την επιστροφή στην εξουσία των Ταλιμπάν, έφτασαν χθες, Πέμπτη, στη Βρετανία με πτήση που χρηματοδότησε η Αμερικανίδα τηλεοπτική σταρ Κιμ Καρντάσιαν.
Οι παίκτριες, οι οποίες είχαν χάσει την αερομεταφορά που είχε οργανωθεί τον Αύγουστο στην Καμπούλ, είχαν καταφύγει στο Πακιστάν με τις οικογένειές τους μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, όπου είχαν λάβει βίζα 30 ημερών.
Η πτήση που τις μετέφερε στη Βρετανία προσγειώθηκε χθες, Πέμπτη, στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου, σύμφωνα με το Ίδρυμα ROKiT, το οποίο τις βοήθησε να διαφύγουν.
Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA, αυτές απομακρύνθηκαν στη Βρετανία με πτήση που χρηματοδότησε η σταρ των τηλεοπτικών εκπομπών ριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν.
Η Σιου-Αν Τζιλ, γενική διευθύντρια του Ιδρύματος ROKiT, δήλωσε «εξαιρετικά συγκινημένη από το θάρρος αυτών των κοριτσιών», λέγοντας ότι ελπίζει «η οικογένεια του ποδοσφαίρου» να τις βοηθήσει σε «αυτήν την δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους».
Αφγανές ποδοσφαιρίστριες έφτασαν στη Βρετανία: Στο πλευρό τους η Λιντς Γιουνάιτεντ
Οι νεαρές ποδοσφαιρίστριες έλαβαν κυρίως την υποστήριξη του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Λιντς Γιουνάιτεντ, ο ιδιοκτήτης της οποίας, ο Αντρέα Ραντριτσάνι, δήλωσε σε ανακοίνωσή του «ενθουσιασμένος» για την άφιξη των ποδοσφαιριστριών στη Βρετανία. «Αυτό καταδεικνύει την δύναμη του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού εν γένει, όπως και την δύναμη προς όφελος του καλού και πόσο πολύ μπορεί η ποδοσφαιρική κοινότητα να συνεργαστεί και να κινητοποιηθεί για να σώσει ζωές», πρόσθεσε.
Η Λιντς Γιουνάιτεντ έχει προτείνει να υποδεχθεί τις παίκτριες σε ομάδες νεανίδων προκειμένου να δώσει ξανά στα κορίτσια αυτά «ένα μέλλον ευημερίας».
«Όπως και άλλοι άνθρωποι, που φέραμε από το Αφγανιστάν στη Βρετανία, τα κορίτσια της ομάδας γυναικών της αφγανικής ομάδας θα έχουν θερμή υποδοχή, υποστήριξη και στέγη», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.
Η Βρετανία έχει απομακρύνει περισσότερους από 15.000 ανθρώπους με αερογέφυρα από την Καμπούλ τις δύο εβδομάδες που ακολούθησαν την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία στα μέσα του Αυγούστου, εκ των οποίων σχεδόν 8.600 Αφγανούς που δικαιούνται το πρόγραμμα ARAP για μετεγκατάσταση και βοήθεια στους Αφγανούς που εργάζονταν με τους Βρετανούς στο Αφγανιστάν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τον 6ο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών
Η περίπτωση της Κρίστα Πάικ
Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν έδαφος σε «κόκκινες» Πολιτείες
Eίχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της 19χρονης το 1995
«Εξετάζουμε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα»
Η δεύτερη αποτυχημένη εκτέλεση μέσα στο 2026
Αναφέρεται επίσης στη διακοπή της παροχής στέγης ως μέσο πειθούς
Ο ISS, που βρίσκεται σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από τη Γη, φιλοξενεί σε μόνιμη βάση αστροναύτες εδώ και 25 χρόνια
Οι εισαγγελικές αρχές υποστήριζαν ότι στο iPhone του υπήρχε παιδική πορνογραφία
«Ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε ο Μανουέλ Μπομπάρ της «Ανυπότακτης Γαλλίας»
Το αυτοκίνητο του Λούκας Γκουρνά-Ντουάθ ανατράπηκε κοντά στο προπονητικό κέντρο
Έρευνες για τα κίνητρα και πιθανή εμπλοκή του Ιράν
Στην εταιρεία έχει επενδύσει και η ηθοποιός
Ωστόσο, θα παραμείνουν νόμιμοι σε άλλες 32 πολιτείες της Αμερικής
Η άγρια δολοφονία της Κολίν Σλέμερ, το παρασκήνιο και το τραυματικό παρελθόν που επικαλέστηκαν οι δικηγόροι της
Μέλη του προσωπικού συγκράτησαν τον σκηνοθέτη
Από τους 174 επιβαίνοντες, οι 166 ήταν Ισραηλινοί, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης
Θρησκευτική εκδήλωση στον χώρο όπου σκοτώθηκαν 378 άνθρωποι προκαλεί αντιδράσεις από οικογένειες θυμάτων
Μια αμφίρροπη εκλογική μάχη στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής
Η αναφορά στην αφοσίωση και οι επίμαχες αποφάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.