- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σχεδόν 30 ΛΟΑΤΚΙ από το Αφγανιστάν βρήκαν καταφύγιο στη Βρετανία
Διέφυγαν από την κόλαση των Ταλιμπάν
Σχεδόν τριάντα άνθρωποι από το Αφγανιστάν που ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα θα φιλοξενηθούν μόνιμα από την Βρετανία.
Το Ηνωμένο Βασίλειο υποδέχθηκε – κάτι που συνέβη για πρώτη φορά – σχεδόν τριάντα Αφγανούς που ανήκουν στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ και απειλούνταν εάν παρέμεναν στην πατρίδα τους μετά την επιστροφή στην εξουσία των Ταλιμπάν, ανακοίνωσε σήμερα το Φόρεϊν Όφις.
«Υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν, οι άνθρωποι της κοινότητας ΛΟΑΤ είναι ανάμεσα στους πλέον ευάλωτους στο Αφγανιστάν, με πολλούς εξ αυτών να αντιμετωπίζουν αυξανόμενα επίπεδα διωγμών, διακρίσεων και επιθέσεων», εξήγησε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών στο δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.
Η ομάδα 29 υπηκόων του Αφγανιστάν, κυρίως φοιτητές και φοιτήτριες, ακτιβιστές και ακτιβίστριες που έχουν υπερασπιστεί επανειλημμένα τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, έφθασαν χθες στο Ηνωμένο Βασίλειο για να «αρχίσουν τη νέα τους ζωή», προστίθεται στο δελτίο Τύπου του υπουργείου και διευκρινίζεται πως συνεργάστηκε με δύο ενώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων, τη βρετανική Stonewall και την καναδική Rainbow Railroad, για να καταστεί εφικτή η μετακίνησή τους στη Βρετανία.
Οι βρετανικές αρχές απομάκρυναν πάνω από 15.000 ανθρώπους μέσω της αερογέφυρας που έστησαν στην Καμπούλ μέσα σε δύο εβδομάδες αφότου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν ξανά την εξουσία στο Αφγανιστάν, τη 15η Αυγούστου, ανάμεσά τους 8.600 δικαιούχους του προγράμματος για τη μετεγκατάσταση και την προσφορά βοήθειας σε Αφγανούς που εργάστηκαν για τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις ή το βρετανικό κράτος (Afghan Citizens Resettlement Scheme, ACRS).
Η γενική διευθύντρια της Stonewall, η Νάνσι Κέλι, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός πως τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ «αναγνωρίστηκε πως αποτελούν ομάδα προτεραιότητας για τη μετεγκατάσταση», αλλά πρόσθεσε πως «η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμη» και ότι «θα συνεχίσουμε να ζητάμε διεθνή υποστήριξης στους ΛΟΑΤΚΙ+ στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων αυτών που παραμένουν στο Αφγανιστάν».
Το Φόρεϊν Όφις διευκρίνισε ότι προγραμματίζεται η χώρα να υποδεχθεί «και άλλα ευάλωτα μέλη» της κοινότητας αυτής «τους μήνες που θα έρθουν», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πόρτα φέρεται να άνοιξε μερικώς, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθεί η τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης
Στο στόχαστρο διαδηλωτών ο πρωθυπουργός - Καταγγελίες για ελλιπή προστασία της εβραϊκής κοινότητας
Ο Ούλι Πατσούκου κερδίζει δημοσιότητα στα social media, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή έως και 18 χρόνια κάθειρξης
Ποια είναι η απομακρυσμένη χώρα που βγαίνει κερδισμένη από το ράλι πετρελαίου
H ομώνυμη σειρά προβλήθηκε για 130 επεισόδια έως το 1985
Στις 22 Απριλίου, εκατομμύρια πολίτες ενημερώθηκαν μέσω email για την κυβερνοεπίθεση
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Το λάθος που προκάλεσε το τροχαίο
Εντοπίστηκε παιδικό εσώρουχο με DNA τόσο του κοριτσιού όσο και του 47χρονου υπόπτου
Ο νικητής του φετινού βραβείου θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου
Νέο μήνυμα από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν
Οι αρχές εκτιμούν ότι η συνολική αξία των χελωνών που κατασχέθηκαν ανέρχεται σε περίπου 9.000 δολάρια
Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα αν το έργο είναι δικό του
Η σύγκρουση με το Ιράν εκτοξεύει τις τιμές του πετρελαίου και απειλεί τη διεθνή οικονομία
Οι ΗΠΑ μειώνουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.