- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η πρώτη συναυλία χωρίς μέτρα για τον κορωνοϊό στη Δανία
Πάνω από το 83% των Δανών έχει εμβολιαστεί
Συναυλία με περίπου 50.000 θεατές στη Δανία χωρίς περιορισμούς για τον κορωνοϊό από το συγκρότημα «The Minds of 99», πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.
Στη συναυλία του συγκροτήματος The Minds of 99 που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Κοπεγχάγη, πρωτεύουσα της Δανίας, «δεν έπεφτε καρφίτσα» καθώς περίπου 50.000 άνθρωποι, ο ένας δίπλα στον άλλο και χωρίς μάσκες, χόρευαν σε ξέφρενους ρυθμούς και γιόρταζαν μαζί τη νέα παλαιά καθημερινότητά τους.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές της συναυλίας και την εφημερίδα Jyllands-Posten το ροκ συγκρότημα είναι το πρώτο από την έναρξη της πανδημίας στην Ευρώπη που παίζει σε ένα στάδιο χωρίς κανέναν περιορισμό αριθμού θεατών.
Συναυλία στη Δανία - Εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό έξω από το στάδιο
«Μια ιστορική βραδιά ενώπιον 50.000 θεατών, το συγκρότημα δημιούργησε μια σπάνια λαϊκή γιορτή σε κλίμα ευφορίας» έγραφε η εφημερίδα Ekstra Bladet κάνοντας λόγο για ένα κοινό σε «κατάσταση έκστασης» και μια «μαγεία στον αέρα». «Αλήθεια, τι είναι ο κορωνοϊός;» λέει γελώντας μια από τους θεατές.
«Για να πω την αλήθεια, έκανα κάποιες σκέψεις καθώς ερχόμουν, επειδή θα ήταν πολύ κόσμος, αλλά τις ξέχασα εντελώς. Είναι εκπληκτικό να βρίσκεσαι εδώ». «Πρέπει να παραδεχτώ ότι αμφιταλαντευόμουν» λέει η φίλη της, «αλλά είναι καταπληκτικό που βρίσκομαι εδώ, δεν κάνω σκέψεις για τον κορωνοϊό, παρόλα αυτά βρίσκονται στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Νομίζω ότι είναι φοβερό μονομιάς να βλέπεις 50.000 να βρίσκονται όλοι μαζί».
Πριν από την έναρξη της συναυλίας μπορούσε όποιος ήθελε να εμβολιαστεί σε ειδικούς χώρους δίπλα στο στάδιο. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού τέτοιες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα πριν από μεγάλα κοντσέρτα και μαζικές εκδηλώσεις, γιατί στόχος είναι ο εμβολιασμός όσο γίνεται περισσότερων νέων. Πάνω από το 83% του πληθυσμού από την ηλικία των 12 ετών έχουν πλήρως εμβολιαστεί, ποσοστό που θα ζήλευαν πολλές χώρες του κόσμου.
«Να μείνουν οι καλές συνήθειες», το μήνυμα του υπουργού Υγείας στη Δανία για τη συναυλία με 50.000 θεατές
Ο υπουργός Υγείας Μάγκνουν Χόινικε υπενθυμίζει τη συνταγή επιτυχίας. Μόνο χάρη στη μεγάλη πρόοδο στην εμβολιαστική καμπάνια, την παρακολούθηση της πανδημίας και τη μεγάλη κινητοποίηση του πληθυσμού, οδηγήθηκε η χώρα στην άρση και των τελευταίων περιοριστικών μέτρων. Αλλά αυτό δεν σημαίνει εφησυχασμός» προειδοποίησε.
Και πρόσθεσε: «Η καθημερινότητα είναι περίπου η ίδια, όπως και η ελευθερία. Αλλά οι καλές συνήθειες πρέπει να παραμείνουν, δηλαδή πλύσιμο και απολύμανση χεριών, όποιος εμφανίζει συμπτώματα, αμέσως τεστ και απομόνωση σε περίπτωση που βγει θετικό για να μην διαδοθεί στην κοινότητα και ξεκινήσει νέα αλυσίδα μολύνσεων. Αλλά διαθέτουμε μερικά πολύ, πολύ ισχυρά όπλα, τα εμβόλια και τα τεστ».
Η Δανία δείχνει τον δρόμο; Πολύ πιθανόν. Και ο δρόμος περνά μέσα από το εμβόλιο. Από την περασμένη Παρασκευή η Covid-19 είναι πλέον μια κοινή επικίνδυνη ασθένεια, υπό παρακολούθηση, αλλά και επαγρύπνηση.
Με πληροφορίες από Deutsche Welle
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τις ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τη Γροιλανδία
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Πολιτοφυλακής και της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Mια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Kαθώς η ΜΚΟ οργάνωση HRANA αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει 4.519 θανάτους
Η συμφωνία του 1951 και η παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
Ο Δούκας εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στην ζωή του στο εδώλιο μάρτυρα
Στις Βρυξέλλες ο Γερμανός καγκελάριος για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Επιφυλάξεις Βερολίνου για το εγχείρημα Τραμπ
Καθώς επιχείρησε να δώσει στρατηγικό περίβλημα στις δηλώσεις του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.