- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ματίνα Παγώνη - Κορωνοϊός: Θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες και την άνοιξη του 2022.
Την ανησυχία της για το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία αναφέρθηκε και στους λόγους που καθιστούν δύσκολη την απαλλαγή μας από τη μάσκα πριν την άνοιξη του 2022. «Φοβόμαστε όσο δεν φαντάζεστε», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Παγώνη αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ επισήμανε πως τα αποτελέσματα του ανοίγματος θα τα δούμε σε 20 περίπου ημέρες.
«Μπορεί να δούμε και παιδιά στις ΜΕΘ», ανέφερε.
Παράλληλα, η κα Παγώνη προέταξε την ανάγκη να τοποθετηθούν συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία και τόνισε πως «ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα», αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά, τα οποία έχουν εμβολιαστεί κατά 21% στην ηλικιακή ομάδα 15-17, ενώ για τις ηλικίες 12-15 έχει εμβολιαστεί το 13%. «Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι παιδίατροι», πρόσθεσε.
Κορωνοϊός: Μάσκες και την άνοιξη του 2022
Σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας, η κα Παγώνη έκανε λόγο για ένα δύσκολο τρίμηνο μέχρι το τέλος τους έτους, ενώ αποκάλυψε πως θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες και την άνοιξη του 2022.
Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, η παραλλαγή Δέλτα άλλαξε τα δεδομένα και συνδυασμό με τον κίνδυνο εμφάνισης νέων μεταλλάξεων και την απόσταση που υπάρχει από το χτίσιμο του τείχους ανοσίας, δεν θα μας επιτραπεί να χαλαρώσουμε σύντομα: «Ο ιός μας νίκησε τον Αύγουστο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα».
Η χορήγη της τρίτης δόσης του εμβολίου
Για την χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου, η κα Παγώνη ξεκαθάρισε πως πέρα από τους ανόσοκατασταλμένους, αναμνηστική δόση θα λάβουν μέσα στον επόμενο μήνα και οι υγειονομικοί όπως και οι άνω των 60.
Παγώνη - Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού
Αναφερόμενη στο ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από υγειονομικούς, η κα Παγώνη τόνισε πως αποτελεί απάτη και θα πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις για να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι:
«Είναι κρίμα όταν οι υγειονομικοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό επί ενάμιση χρόνο, κάποιοι να παίρνουν πλαστά πιστοποιητικά από την Βουλγαρία. Είναι πάνω από 200 άτομα. Διέπραξαν απάτη και πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνουν γρήγορα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατολισθήσεις και ακραία φαινόμενα στον Χελμό οδηγούν σε διακοπή της γραμμής Διακοπτό - Καλάβρυτα
Συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε δύο οικισμούς – Ξηλώθηκαν 230 μέτρα καλωδίων από το δίκτυο
Φωτογράφιζε πλοία και έστελνε το υλικό στην Πολωνία
Εισβολή σε οστεοφυλάκιο στους Αγίους Αναργύρους - Οστά νεκρού χρησιμοποιήθηκαν σε βίντεο απειλής αντιποίνων
Νέο βίντεο δείχνει τη στιγμή της έκρηξης στην αυλή σχολείου, τρεις ανήλικοι είχαν κατασκευάσει τον μηχανισμό
Εντοπίστηκε ένα ξένο σώμα σε μία από τις συσκευασίες του φαρμάκου που αποσύρεται
Πώς υπολογίζεται το πιθανό εκλογικό αποτέλεσμα και ποιοι ψηφοφόροι υπολογίζονται
Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες
Συντετριμμένη η Μπέτυ Λιβανού
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Πόσο πιθανό είναι να βρέχει
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στα 7.500 ευρώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.