Κοσμος

Ταλιμπάν: «Σκοτώνουν αθώα παιδιά» καταγγέλλει πρώην υπουργός

Οι σοκαριστικές φωτογραφίες που ανάρτησε στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αμερικανός στρατιώτης κρατάει ένα μωρό στην Αγκαλιά του στο αεροδρόμιο της Καμπούλ © EPA / U.S. Marine Corps photo by 1stLt
Αμερικανός στρατιώτης κρατάει ένα μωρό στην Αγκαλιά του στο αεροδρόμιο της Καμπούλ © EPA / U.S. Marine Corps photo by 1stLt

Οι Ταλιμπάν σκοτώνουν αθώα παιδιά καθώς εδραιώνονται βάναυσα την εξουσία, υποστήριξε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

Ο Μασούντ Ανταράμπι, ο οποίος απολύθηκε από τον πρώην Αφγανό πρόεδρο Ασράφ Γκάνι τον Μάρτιο, δημοσίευσε στο Twitter σοκαριστικές φωτογραφίες ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού παιδιού, που φέρεται να είχε σκοτωθεί από μαχητές των Ταλιμπάν.


Ισχυρίστηκε ότι οι Ταλιμπάν, η οποία ελέγχει πλέον όλο το Αφγανιστάν μετά από την δραματική επέλασή τους στην πρωτεύουσα Καμπούλ στις 15 Αυγούστου, «προσπαθεί να κυβερνήσει τρομοκρατώντας και σκοτώνοντας μικρά παιδιά και ηλικιωμένους πολίτες».

 

Ο Ανταράμπι πρόσθεσε ότι οι Ταλιμπάν «δεν μπορούν να κυβερνήσουν το έθνος» χρησιμοποιώντας τέτοιες μεθόδους τρομοκρατίας.

Η προειδοποίησή του ήρθε την μέρα που η κύρια ομάδα αντίστασης, η οποία συνεχίζει να πολεμά τους Ταλιμπάν, αρνήθηκε με μανία ότι διαπραγματεύεται την παράδοσή τους.

Πρώην Αφγανοί στρατιώτες - πολλοί εκπαιδευμένοι από δυτικά στρατεύματα - έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με την τοπική πολιτοφυλακή από μια βάση στην κοιλάδα Panjshir, βορειοανατολικά της Καμπούλ.

Η ομάδα μάχεται κάτω από το έμβλημα Το Εθνικό Μέτωπο Αντίστασης του Αφγανιστάν [NRF] και ηγείται του εκπαιδευμένου από τον Sandhurst Αχμάντ Μασούντ.

Μαχητές των Ταλιμπάν © EPA / STRINGER
Μαχητές των Ταλιμπάν © EPA / STRINGER

Ταλιμπάν: Μαστιγώνουν νεαρούς στους δρόμους επειδή φορούν τζιν

Αρκετοί νεαροί Αφγανοί δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μέλη των Ταλιμπάν τους χτύπησαν και τους μαστίγωσαν κατηγορώντας τους για ασέβεια έναντι του Ισλάμ, επειδή φορούσαν τζιν. 

Σε μία από αυτές τις αναρτήσεις, ένας νεαρός αναφέρει ότι περπατούσε με τους φίλους του στην Καμπούλ όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους Ταλιμπάν. Εκείνος κατάφερε να ξεφύγει, αλλά οι υπόλοιποι κρατήθηκαν υπό την απειλή όπλου από τους μαχητές, οι οποίοι τους μαστίγωσαν στη μέση του δρόμου. 

Ένας αξιωματούχος των Ταλιμπάν δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Etilaatroz ότι το κίνημα δεν έχει καταλήξει ακόμα στον ενδυματολογικό κώδικα που πρέπει να εφαρμόζουν οι άντρες στο Αφγανιστάν, αλλά όλα δείχνουν πως δεν είναι πρόθυμοι να επιτρέψουν «δυτικοποιημένα» ρούχα που αποκλίνουν από την παραδοσιακή κελεμπία.

Εν τω μεταξύ, η Telegraph ανέφερε ότι τόσο οι πωλήσεις, όσο και η τιμή της μπούρκας, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στο Αφγανιστάν.

Πληροφορίες από Daily Mail

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ