- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συμβούλιο Ασφαλείας για επίθεση σε Καμπούλ: Οι επόμενες κινήσεις
Το μήνυμα που στέλνει στους δράστες του μακελειού στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν
Το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδίκασε το μακελειό στην Καμπούλ, τονίζοντας ότι οι υπεύθυνοι για τη φονική επίθεση στο Αφγανιστάν πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ, επισημαίνοντας ότι οι υπεύθυνοι για το «λουτρό» αίματος στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στην Καμπούλ ανέβαλε το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν, παρακλάδι του παγκόσμιου τρομοκρατικού δικτύου ISIS και ορκισμένος εχθρός των Ταλιμπάν και των ΗΠΑ.
Βομβιστής αυτοκτονίας προσέγγισε το σημείο όπου βρίσκονταν Αμερικανοί στρατιώτες και πυροδότησε τα εκρηκτικά ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν.
Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 100, εκ των οποίων οι 13 είναι Αμερικανοί στρατιώτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού Αφγανών πολιτών από τη χώρα μέσω του αεροδρομίου στην Καμπούλ.
«Οι δράστες της πολύνεκρης επίθεσης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ πρέπει να "οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» δήλωσε σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καταδικάζοντας «μια "ειδεχθή" ενέργεια εναντίον πολιτών».
«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας υπογράμμισαν την ανάγκη να λογοδοτήσουν οι δράστες, οργανωτές, χρηματοδότες και χορηγοί των εγκληματικών τρομοκρατικών ενεργειών και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» αναφέρει ανακοίνωση του ΟΗΕ, καλώντας «όλα τα κράτη να συνεργαστούν στο θέμα αυτό».
«Η σκόπιμη στοχοθέτηση των αμάχων και του προσωπικού που βοηθά στον απεγκλωβισμό πολιτών, είναι ιδιαίτερα ειδεχθής και πρέπει να καταδικαστεί» πρόσθεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας. Και «επανέλαβε τη σημασία να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία στο Αφγανιστάν για να διασφαλιστεί ότι (η χώρα) δεν θα χρησιμοποιηθεί για να απειληθεί ή δεχθεί επίθεση μια χώρα».
«Καμιά οργάνωση ή Αφγανός δεν πρέπει να στηρίξει τους τρομοκράτες που δρουν σε οποιαδήποτε χώρα» υπογράμμισε το Συμβούλιο Ασφαλείας.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας κάλεσε επίσης «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να σεβαστούν και να διευκολύνουν τον απεγκλωβισμό με πλήρη ασφάλεια των πολιτών».
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Αφγανιστάν
Όπως έγινε γνωστό, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συγκάλεσε τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΗΠΑ, Κίνα, Γαλλία, Ρωσία, Βρετανία) για να συνεδριάσουν τη Δευτέρα με θέμα τη χαοτική κατάσταση στο Αφγανιστάν μετά την επίθεση στην Καμπούλ, ενώ το Λονδίνο και το Παρίσι εργάζονται σε ένα σχέδιο απόφασης για το Αφγανιστάν.
Τρεις νεκροί μεταξύ των νεκρών από την επίθεση στην Καμπούλ
Δύο Βρετανοί, καθώς και το παιδί ενός τρίτου Βρετανού υπηκόου, σκοτώθηκαν την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 στη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ. Άλλοι δύο Βρετανοί πολίτες είναι μεταξύ των τραυματιών.
«Η χθεσινή, κατάπτυστη επίθεση υπογραμμίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν όσοι βρίσκονται στο Αφγανιστάν και ενισχύει το επιχείρημα γιατί κάνουμε όλα αυτά για να βγάλουμε τον κόσμο» ανέφερε ο Ράαμπ.
Και πρόσθεσε: «Θλίβομαι βαθύτατα με την είδηση ότι δύο Βρετανοί πολίτες καθώς και το παιδί ενός τρίτου σκοτώθηκαν την Πέμπτη στην τρομοκρατική επίθεση (…) Ήταν αθώοι άνθρωποι και είναι τραγικό που δολοφονήθηκαν από δειλούς τρομοκράτες, καθώς επιχειρούσαν να φέρουν τους δικούς τους στην ασφάλεια, στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Τα μαθηματικά της θηριωδίας των Ταλιμπάν
Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν μετατράπηκε σε μάχη για τα «διόδια» της θάλασσας
Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή
Από την απόβαση του 1982 και τη νίκη της Θάτσερ μέχρι το «Χέρι του Θεού» και το γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.