- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
H AstraZeneca πρόσφερε στην Ε.Ε. επιπλέον 8 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά το α΄ τρίμηνο με την τελευταία να τα απορρίπτει.
Ως «ανεπαρκή» χαρακτήρισε η Ευρωπαϊκή Ένωση την προσφορά των επιπλέον οκτώ εκατομμυρίων εμβολίων που έκανε η AstraZeneca για το α' τρίμηνο του έτους.
Η εταιρεία AstraZeneca πρόσφερε στην Ευρωπαϊκή Ενωση επιπλέον 8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της Covid-19 κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, προσφορά που κρίθηκε ανεπαρκής από την ΕΕ για να καλύψει τα κενά που θα δημιουργήσει η περικοπή των ποσοτήτων που αναμένονταν αρχικά, δήλωσε στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Την περασμένη εβδομάδα η αγγλοσουηδική εταιρεία ανακοίνωσε δραστική περικοπή των ποσοτήτων εμβολίων που θα παραδώσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση επικαλούμενη προβλήματα παραγωγής στο εργοστάσιο του Βελγίου. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αυτό σημαίνει μείωση κατά 60% στα 31 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του Μαρτίου.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος που μίλησε στο Reuters και συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με την εταιρεία δήλωσε ότι η AstraZeneca πρόσφερε στην συνέχεια αύξηση κατά 8 εκατομμύρια αυτής της μειωμένης ποσότητας των 31 εκατομμυρίων δόσεων, ώστε οι παραδόσεις στο ευρωπαϊκό μπλοκ μέχρι τον Μάρτιο να φθάσουν τα 39 εκατομμύρια δόσεις. Η Ευρωπαϊκή Ενωση έκρινε ανεπαρκή την προσφορά.
Σύμφωνα με το συμβόλαιο το οποίο υπεγράφη τον Αύγουστο, η εταιρεία θα πρέπει να παραδώσει 80 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά το πρώτο τρίμηνο και μέχρι 120 εκατομμύρια «ανάλογα με το πώς διαβάζεται το συμβόλαιο».
Δεύτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε την Τετάρτη ότι η εταιρεία έχει προτείνει να προμηθεύσει το ένα τέταρτο του συμπεφωνημένου όγκου εμβολίων μέχρι τον Μάρτιο, το οποίο μεταφράζεται σύμφωνα με το συμβόλαιο σε «τριψήφιο νούμερο» (120 εκατομμύρια), το οποίο συμπίπτει, μετά την περικοπή, με τα σχεδόν 40 εκατομμύρια δόσεις (από τα 120) στα οποία αναφέρθηκε η πρώτη ευρωπαϊκή πηγή.
Ο επικεφαλής της AstraZeneca Πασκάλ Σοριό δήλωσε σε συνεντεύξεις του την Τρίτη ότι η εταιρεία δεν έχει νομική δέσμευση να κάνει παραδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση με βάση αυστηρό χρονοδιάγραμμα, διότι η μόνη της δέσμευση είναι η προμήθεια εμβολίων σύμφωνα με την ρήτρα της «κάθε κατά το δυνατόν προσπάθειας».
Σε συνάντηση την Τετάρτη με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ο Πασκάλ Σοριό επανέλαβε αυτό το επιχείρημα και δεν παρουσίασε άλλη προσφορά πέραν των επιπλέον 8 εκατομμυρίων δόσεων (συνολικά 39) για το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.