- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Γαλλία: Προς απέλαση 231 ύποπτοι αλλοδαποί με εντολή κυβέρνησης
Θεωρούνται πιθανοί εκφραστές τρομοκρατικών επιθέσεων
Η Γαλλία ετοιμάζεται να απελάσει 231 αλλοδαπούς, οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα παρακολούθησης της κυβέρνησης.
Στο τραπέζι της γαλλικής κυβέρνησης έχει πέσει μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή στο Παρίσι η απέλαση 231 αλλοδαπών που θεωρούνται ύποπτοι με εξτρεμιστικές πεποιθήσεις και εν δυνάμει εκφραστές τρομοκρατικών επιθέσεων.
Το υπουργείο Εσωτερικών, που είναι αρμόδιο για τις απελάσεις, δεν ήταν διαθέσιμο να σχολιάσει αυτήν την πληροφορία.
Η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν πιέζεται από τα συντηρητικά και ακροδεξιά κόμματα να υιοθετήσει πιο σκληρή στάση απέναντι στους αλλοδαπούς που θεωρούνται απειλή για την ασφάλεια της χώρας.
Το Συμβούλιο Άμυνας της Γαλλίας συνεδριάζει απόψε, παρουσία του προέδρου και κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησής του.
Το χρονικό του χτυπήματος
Το άγριο έγκλημα έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου 2020 κοντά σε σχολικό κτίριο, με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν -σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική Daily Mail- ότι ο ένοπλος φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ». Ακολούθησε καταδίωξη.
Αστυνομικοί τον περικύκλωσαν και του ζήτησαν να πετάξει το μαχαίρι και να παραδοθεί. Εκείνος αρνήθηκε, με τους αστυνομικούς να ανοίγουν πυρ και να τον «εξουδετερώνουν» στη γειτονική κοινότητα Ερανί (Eragny), μετέδωσε το France24.
Πυροτεχνουργοί που βρίσκονταν στο σημείο, ήταν οι πρώτοι που πλησίασαν το πτώμα, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι υπήρχαν πάνω του εκρηκτικά. Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.
Τόσο το σημείο όπου εντοπίστηκε το αποκεφαλισμένο πτώμα όσο και εκείνο που έπεσε νεκρός ο ένοπλος, αποκλείστηκαν από πάνοπλους αστυνομικούς.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.