- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κατεχόμενα: Κέρδισε τις «προεδρικές εκλογές» ο Ερσίν Τατάρ έναντι του Μουσταφά Ακιντζί.
Νικητής των «προεδρικών εκλογών» στα Κατεχόμενα είναι ο Ερσίν Τατάρ, με τους υποστηρικτές του ήδη από τις 19:00 να πανηγυρίζουν έξω από τα γραφεία του ΚΕΕ στην κατεχόμενη Λευκωσία.
Σύμφωνα με το politis.com.cy, οι οπαδοί και υποστηρικτές του Τατάρ φώναζαν διάφορα συνθήματα όπως «Ερχεται ο Ερσίν», «Ζήτω το ΚΕΕ».
Ο Τατάρ έλαβε ποσοστό 51.74% έναντι 48.26% του Μουσταφά Ακιντζί. Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν με το 100% των εκλογικών τμημάτων να έχουν καταμετρηθεί.
Λίγη ώρα μετά το ξεκαθάρισμα του εκλογικό αποτελέσματος κατά του, ο Μουσταφά Ακιντζί απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του αναφέρθηκε σε μια «εκλογική» αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε σε έκτακτες συνθήκες. «Συγχαίρουμε τον κ. Τατάρ και όσους κατέβαλλαν προσπάθειες για αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Ακιντζί και συμπλήρωσε πως «είναι ξεκάθαρο ποιος ήθελε αυτό το αποτέλεσμα και το τι έκανε για να το επιτύχει».
Η Άγκυρα χαιρετίζει την νίκη Τατάρ
Η Άγκυρα χαιρέτισε τη νίκη του εκλεκτού της στις «προεδρικές» εκλογές στα Κατεχόμενα, του εθνικιστή Ερσίν Τατάρ, αναφέροντας ότι θα υπερασπιστεί μαζί του τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.
«Χαιρετίζουμε θερμά τον νικητή των προεδρικών εκλογών Ερσίν Τατάρ. Θα εργαστούμε μαζί για να διασφαλίσουμε την ευημερία, την ανάπτυξη και την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων. Θα υπερασπιστούμε μαζί τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα της "Βόρειας Κύπρου" (όπως αποκαλεί τα κατεχόμενα) στην Ανατολική Μεσόγειο», ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.
Όπως σημειώνει η «Καθημερινή Κύπρου», η Άγκυρα όλο το προηγούμενο διάστημα έριξε το βάρος της στην υποψηφιότητα Τατάρ και εξέπεμψε το μήνυμα ότι στο Κυπριακό ήρθε η στιγμή για να συζητηθούν οι περίφημες εναλλακτικές φόρμουλες. Σε αντίθεση με τον Τατάρ, ο οποίος προβάλλει το όραμα των δυο ξεχωριστών κρατών, ο Ακιντζί επιμένει στην σημασία της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.