Κοσμος

Πάνω από 3.600 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία σε μια μέρα

Ποιες περιοχές έχουν τις περισσότερες μολύνσεις Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Ιταλία: Κάτοικοι στο Μιλάνο περπατούν με προστατευτική μάσκα σε πεζοδρόμιο της πόλης
Κορωνοϊός στην Ιταλία: Κάτοικοι στο Μιλάνο περπατούν με προστατευτική μάσκα σε πεζοδρόμιο της πόλης © EPA/Mourad Balti Touati

Στην Ιταλία ανακοινώθηκαν 3.678 νέα κρούσματα κορωνοϊού την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, με 28 ασθενείς να χάνουν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Ολοένα και αυξάνονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία, με την κυβέρνηση Κόντε να ανακοινώνει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 3.678 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 31 ασθενείς με Covid-19 έχασαν τη ζωή τους. Μια ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020, τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία ήταν 2.677, με 28 νέους θανάτους να ανακοινώνονται.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία καταγράφηκαν στην Καμπανία με πρωτεύουσα τη Νάπολη (544) , στη Λομβαρδία (520) και στο Βένετο (375). Συνολικά, 3.782 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομειακές μονάδες της χώρας και 337 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων ανά την ιταλική επικράτεια.

Σε δηλώσεις του ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι οι προστατευτικές μάσκες για τον κορωνοϊό έγιναν υποχρεωτικές σε όλους τους εξωτερικούς χώρους «διότι καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε, επίσης, ότι «στο εξής, οι περιφέρειες θα μπορούν να υιοθετούν πιο αυστηρά μέτρα από εκείνα της κυβέρνησης της Ρώμης, ενώ θα υπάρχει περιορισμός σε περίπτωση που επιθυμούν να τα χαλαρώσουν και θα χρειάζεται η έγκριση του Υπουργείου Υγείας».

«Αν κάποιος ζει σε απομακρυσμένη περιοχή -στο βουνό ή στην ύπαιθρο- μπορεί να μη φορά μάσκα. Διαφορετικά, πρέπει όλοι να την παίρνουμε μαζί μας όταν βγαίνουμε, και να την φοράμε πάντα» υπογράμμισε ο Κόντε, την ώρα που τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία ολοένα και αυξάνονται, με 3.678 νέες μολύνσεις Covid-19 να ανακοινώνονται την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ