- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ακιντζί προκαλεί ξανά αντιδράσεις στην Τουρκία - Η νέα δήλωση
Η ατάκα «μια υποτακτική αντίληψη του "κάτσε... σήκω"» που τον έβαλε στο στόχαστρο του τουρκικού φιλοκυβερνητικού Τύπου
Αντιδράσεις στην Τουρκία προκάλεσε ξανά ο Μουσταφά Ακιντζί με νέα του δήλωση για τη σχέση της Άγκυρας με τους Τουρκοκυπρίους - Η ατάκα του «σήκω... κάτσε».
Θέμα συζήτησης έγινε ξανά ο Μουσταφά Ακιντζί στην Τουρκία, καθώς μια ακόμη δήλωσή του προκάλεσε αντιδράσεις στην Τουρκία.
Την ώρα που η Τουρκία δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και «φροντίζει» για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, ο Μουσταφά Ακιντζί έκανε μια δήλωση που συζητήθηκε.
Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, με ανάρτησή του στο Facebook, επανέλαβε αυτό που έχει πει αρκετές φορές -και έχει αφήσει να εννοηθεί πολλές περισσότερες στο παρελθόν: Η σχέση ανάμεσα στην Τουρκία και στους Τουρκοκύπριους δεν πρέπει να βασίζεται σε μια λογική τύπου «Κάτσε - Σήκω» αλλά να χαρακτηρίζεται από έναν αμοιβαίο σεβασμό.
«Όπως δεν θέλουμε να είμαστε μειονότητα στην ελληνοκυπριακή πλευρά, δεν θέλουμε ούτε να χαρακτηριζόμαστε ως μια "υποδιοίκηση" (της Τουρκίας). Θέλουμε να ζήσουμε σε αυτήν τη γη ως ένας αξιοπρεπής λαός, σε ισότητα - ελευθερία - ασφάλεια και στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Και αναμένουμε από όλους να δείξουν σεβασμό σε αυτές τις ευαισθησίες του λαού μας» ξεκαθάρισε ο Μουσταφά Ακιντζί στο μήνυμά του στο Facebook, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο στην Τουρκία όσο και στα Κατεχόμενα.
Αναφερόμενος στις εκλογές του Οκτωβρίου, ο Μουσταφά Ακιντζί σημείωσε: «Ο μοναδικός που έχει λόγο είναι ο λαός μας. Πέραν αυτού, δεν δεχόμαστε καμία παρέμβαση».
Γενί Σαφάκ κατά Ακιντζί: Προκάλεσε την τελευταία στιγμή
Με τίτλο «Δεν υποτάσσομαι στην Τουρκία», η εφημερίδα Γενί Σαφάκ στην Τουρκία (σ.σ. υποστηρίζει ανοικτά τον Ερντογάν και την κυβέρνησή του) μετέδωσε την ανάρτηση του Μουσταφά Ακιντζί με το σχόλιο: «Ο υπό παράταση πρόεδρος της θυγατέρας πατρίδας, προκάλεσε την τελευταία στιγμή (σ.σ. στο τέλος της θητείας του)».
Η Γενί Σαφάκ έχει φωτογραφία του Μουσταφά Ακιντζί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να τσουγκρίζουν χαμογελαστοί τα ποτήρια τους, όταν είχαν περάσει το οδόφραγμα στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, είχε χαρακτηρίσει «ανέντιμο πολιτικό» τον Μουσταφά Ακιντζί μετά το ηχηρό «Όχι» του Τουρκοκύπριου ηγέτη στο ενδεχόμενο να προσαρτήσει η Τουρκία τα Κατεχόμενα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια με το πρώτο φως τη ημέρας
Οι άνθρωποι που επέβαιναν στο όχημα συνελήφθησαν επί τόπου
Ο διάσημος Αμερικανός σκιέρ Μποντ Μίλερ δηλώνει αθώος και εξηγεί τι πραγματικά συνέβη
Ομοφοβικά τα κίνητρα του δράστη πατέρα που σκότωσε μητέρα και γιο
Ο άνδρας προσπάθησε να προστατέψει την σύζυγό του που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα
Τι ισχυρίζεται η πλευρά της
Σοκαριστικά στοιχεία από το Ινστιτούτο Υγείας της Μαδρίτης για τις τραγικές συνέπειες των ακραίων θερμοκρασιών
Γιατί η «χρυσή κληρονόμος» απέσυρε το ενδιαφέρον της από επιχειρηματικό πρότζεκτ και έναν θεσμό που έφερε το όνομά της
Φόβοι για χιλιάδες νεκρούς - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα
Υποχώρησε η περιουσία του μεγιστάνα της τεχνολογίας, μόλις δύο εβδομάδες μετά το ιστορικό ρεκόρ
Μετρούν 34 χρόνια γάμου
Οι αναρτήσεις του γιου πριν τη δολοφονία
Το σπάνιο σεισμικό φαινόμενο 7,2 και 7,5 Ρίχτερ που χτύπησε τη Βενεζουέλα - Στέλνουν άμεσα βοήθεια οι ΗΠΑ
Το σχόλιο για τον επικρατέστερο υποψήφιο για τη διαδοχή του Στάρμερ
Φόβοι για μεγαλύτερη τραγωδία από τον σεισμό του 1967 που άφησε 200 νεκρούς
Φόβοι για δραματική αύξηση των θυμάτων
«Η Χιούστον όντως έπεσε από τη σκηνή, αλλά...»
Άραγε μπορούν όλοι οι μαθητές να μάθουν αν τους δοθεί ο σωστός χρόνος και η κατάλληλη διδασκαλία;
Καταστροφές και πανικός στο Καράκας
Άναγνωρίστηκαν αυτόν τον μήνα από τα Guinness World Records ως το γηραιότερο εν ζωή τρίο αδελφών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.