- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Εξελίξεις στο CDU - Ποιος θα διαδεχθεί τη Μέρκελ;
Η Καρενμπάουερ δεν θέλει να είναι υποψηφία για την καγκελαρία
Γερμανία: Η Ανεγκρέτ Κραμπ- Καρενμπάουερ δεν θα είναι υποψήφια για την καγκελαρία, σύμφωνα με πηγή από το CDU.
Η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και δελφίνος της, δεν θα είναι υποψήφια για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2021 και θα αποχωρήσει και από την προεδρία του κόμματος, δήλωσε σήμερα πηγή από το κόμμα της.
Η 57χρονη Κραμπ- Καρενμπάουερ κέρδισε τον Δεκέμβριο του 2018 τις εκλογές για την προεδρία του CDU, όμως έκτοτε δυσκολεύεται να επιβληθεί στο κόμμα. Την προηγούμενη εβδομάδα οι Χριστιανοδημοκράτες της Θουριγγίας, αψηφώντας τη γραμμή του κόμματος, στήριξαν τον Τόμας Κέμεριχ για την πρωθυπουργία του κρατιδίου μαζί με τους βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Η ίδια εξήγησε ότι «ένα μέρος του CDU έχει μια ακαθόριστη σχέση με το AfD», αλλά και με το κόμμα της άκρας αριστεράς Die Linke, αν και η Κραμπ-Καρενμπάουερ απορρίπτει οποιαδήποτε συμμαχία είτε με το ένα είτε με το άλλο, εξήγησε πηγή από τους Χριστιανοδημοκράτες.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Κραμπ-Καρενμπάουερ, η οποία είναι γνωστή και με τα αρχικά AKK, θα οργανώσει τη διαδικασία για την εκλογή του υποψήφιου καγκελαρίου του CDU το καλοκαίρι, και στη συνέχεα θα αποχωρήσει από την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών.
«Η ΑΚΚ θα οργανώσει αυτό το καλοκαίρι τη διαδικασία εκλογής του υποψήφιου για την καγκελαρία», εξήγησε η πηγή. «Θα συνεχίσει να προετοιμάζει το κόμμα για να αντιμετωπίσει το μέλλον και στη συνέχεια θα αποχωρήσει από την προεδρία του», πρόσθεσε.
Εξάλλου η ίδια πηγή επεσήμανε ότι η καγκελάριος Μέρκελ επιθυμεί η δελφίνος της να παραμείνει υπουργός Άμυνας στην κυβέρνησή της.
Στο μεταξύ δύο από τους πρώην αντιπάλους της Κραμπ-Κάρενμπάουερ για την προεδρία του CDU, ο επιχειρηματίας Φρίντριχ Μερτς και ο Γενς Σπαν, προετοιμάζονται να διεκδικήσουν ξανά τον θώκο.
Ο Μερτς αποχώρησε από την εταιρεία Blackrock για να επικεντρωθεί περισσότερο στην πολιτική, ενώ ο Σπαν, που είναι υπουργός Υγείας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα δυναμικός τώρα με το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.