- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΜΜΕ: Αποσύρονται 4.000 Αμερικανοί από το Αφγανιστάν
Από τους συνολικά 13.000 που βρίσκονται στην ασιατική χώρα
Τα αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως οι ΗΠΑ θα αποσύρουν από το Αφγανιστάν 4.000 στρατιώτες. Πιθανόν μέσα στην εβδομάδα η ανακοίνωση.
Η αμερικανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα την πρόθεσή της να αποσύρει περίπου 4.000 στρατιώτες από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.
Οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ταλιμπάν επαναλήφθηκαν στο Κατάρ πριν από μία εβδομάδα, αλλά αναστάληκαν την Πέμπτη έπειτα από μια επίθεση κοντά στην αμερικανική αεροπορική βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν, που είχε αποτέλεσμα δύο θανάτους και τον τραυματισμό δεκάδων αμάχων.
Συνολικά 13.000 χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στο Αφγανιστάν, 18 χρόνια μετά την έναρξη της αμερικανικής επέμβασης, η οποία πραγματοποιήθηκε μερικές εβδομάδες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 για την ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν που παρείχαν καταφύγιο στην Αλ Κάιντα.
Επικαλούμενο τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους, το NBC μετέδωσε χθες, Σάββατο, πως η κυβέρνηση Τραμπ προτίθεται να ανακοινώσει την αποχώρηση 4.000 στρατιωτών από το Αφγανιστάν.
Δύο πηγές δήλωσαν πως ορισμένα στρατεύματα θα αναδιαταχθούν νωρίτερα από το προβλεπόμενο και πως άλλα δεν θα αντικατασταθούν μετά το τέλος της αποστολής τους.
Σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται αξιωματούχο της κυβέρνησης, η αποχώρηση αυτή μπορεί να ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα, όμως «η χρονική στιγμή μπορεί να αλλάξει».
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησε σήμερα σε ένα αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου για επιβεβαίωση. Το Πεντάγωνο διαβίβασε τις ερωτήσεις στον Λευκό Οίκο, που δεν έκανε σχόλιο.
Ένα σχέδιο συμφωνίας που είχε σχεδόν επισφραγιστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου προέβλεπε την έναρξη της σταδιακής αποχώρησης των Αμερικανών στρατιωτών, κύρια απαίτηση των Ταλιμπάν.
Σε αντάλλαγμα, οι τελευταίοι θα έπρεπε να δεσμευθούν ότι δεν θα αφήνουν πλέον «τρομοκράτες» να δρουν από το Αφγανιστάν, και ότι θα ξεκινήσουν για πρώτη φορά διάλογο με την κυβέρνηση της Καμπούλ.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε τον περασμένο μήνα στην ανάγκη μιας κατάπαυσης του πυρός και πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη βάση Μπαγκράμ στις 28 Σεπτεμβρίου, συναντώντας τον Αφγανό πρόεδρο Άσραφ Γάνι.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία, θέλει να μειώσει όσο είναι δυνατό την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.