Κοσμος

Μαρτυρία από το Ελ Πάσο: «Ό,τι χειρότερο έχω ζήσει στη ζωή μου»

Πώς ένας στρατιώτης αψήφησε τις σφαίρες για να σώσει ανυπεράσπιστα παιδιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρτυρία από το Ελ Πάσο
Μαρτυρία από το Ελ Πάσο / © BBC

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων βίωσαν το μακελειό στο Ελ Πάσο και με αυτοθυσία προσπάθησαν να σώσουν συμπολίτες τους από τις σφαίρες του δράστη.

Είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ένοπλη επίθεση στο πολυκατάστημα Walmart στο Ελ Πάσο του Τέξας.

Ο στρατιωτικός Γκλέντον Όκλεϊ, ένας από τους ήρωες του μακελειού στο Ελ Πάσο, διηγείται στο BBC πώς έτρεξε προς το σημείο που άκουγε τους πυροβολισμούς και κατάφερε να σώσει ανυπεράσπιστα παιδιά από τις σφαίρες του ένοπλου δράστη της επίθεσης. Με δάκρυα στα μάτια ο Γκλέντον αναφέρει ότι ήταν ό,τι χειρότερο έχει ζήσει στη ζωή του μέχρι σήμερα και δεν θέλει καν να μιλάει για αυτά. «Αυτό που με νοιάζει δεν είναι αν η πράξη μου ήταν ηρωική ή όχι. Το μόνο που με  νοιάζει είναι όλα εκείνα τα παιδιά που δεν κατάφερα να σώσω και τις οικογένειες που χάθηκαν».

Ο Τζίμι Βιλατόρο και ο Ραμόν Γκαρσία είναι προπονητές μπέιζμπολ σε παιδικές ομάδες. Όταν άκουσαν για τους πυροβολισμούς έσπευσαν με το αυτοκίνητό τους στο πολυκατάστημα και απομάκρυναν όσα παιδιά μπορούσαν σε ασφαλείς τοποθεσίες. «Πέντε παιδιά από την ομάδα βρίσκονταν στο τόπο της επίθεσης. Αμέσως τα απομάκρυνα από εκεί και μετά επέστρεψα γιατί κάποιοι από τους γονείς τους αγνοούνταν. Εντόπισα μία μητέρα των παιδιών, ήταν τραυματισμένη και τη μετέφερα στο ασθενοφόρο. Ξαναγυρίσαμε στον τόπο της επίθεσης για να βοηθήσουμε κι άλλους ανθρώπους. Επικρατούσε πανικός. Είδαμε πολλά». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ