Κοσμος

Όλα όσα ξέρουμε για το βασιλικό Baby Sussex

Η Μέγκαν γέννησε αγόρι και η βασίλισσα απέκτησε ακόμα ένα δισέγγονο, το 8ο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέγκαν Μαρκλ, Πρίγκιπας Χάρι
Μέγκαν Μαρκλ, Πρίγκιπας Χάρι / © Chris Jackson Collection/Getty Images/Ideal Images

Στις 15 Οκτωβρίου μάθαμε ότι είναι έγκυος και σήμερα 6 Μαΐου η Μέγκαν Μαρκλ φέρνει στον κόσμο ένα ακόμα βασιλικό μωρό για το οποίο γνωρίζουμε ελάχιστα.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού και στις 17:26 ώρα Αγγλίας επιβεβαιώθηκε ότι η Μέγκαν Μαρκλ έφερε στον κόσμο ένα ακόμα βασιλικό μωρό που στο νησί το αποκαλούν «Baby Sussex».

Η Δούισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. 

6991f8bc-7460-4714-8f48-e7c5fffbcb87.jpg


Το βρέφος θα είναι το έβδομο στη σειρά της διεκδίκησης του θρόνου της Αγγλίας, πίσω από τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Δούκα του Κέιμπριτζ,  τα παιδιά του -πρίγκιπα Τζορτζ, πριγκίπισσα Σάρλοτ και πρίγκιπα Λούις- και τον Δούκα του Σάσεξ, δηλαδή τον μπαμπά του, Χάρι.

The Duke and Duchess of Sussex on Instagram: “We are pleased to announce that Their Royal Highnesses The Duke and Duchess of Sussex welcomed their firstborn child in the early morning…”


Σύμφωνα με το Παλάτι ο τοκετός ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας. Η νέα άφιξη είναι για τη βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β', το όγδοο δισέγγονο.

Το ζεύγος Μέγκαν και Χάρι ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της Δούκισσας του Σάσεξ στις 15 Οκτωβρίου του 2018 κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της περιοδείας τους στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Μέγκαν Μαρκλ για επίσημη εκδήλωση του Παλατιού έγινε στις 19 Μαρτίου, όταν υπέγραψε το βιβλίο των συλλυπητηρίων στο Λονδίνο μαζί με τον σύζυγό της για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στα τεμένη του Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία.

Η πρώην ηθοποιός και ο πρίγκιπας Χάρι ανακαίνισαν το εξοχικό στο Frogmore στις αρχές του Απριλίου κι ενώ ετοιμάζονταν για την άφιξη του μωρού τους.

Το βρέφος δεν θα έχει την τιμή να προσφωνείται ως η «Η Αυτού Μεγαλειότης» ούτε θα πάρει τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας, εκτός κι αν παρενέβη η βασίλισσα Ελισάβετ και αλλάξει το καθεστώς των βασιλικών τίτλων που είχε καθιερώσει ο βασιλιάς Γεώργιος ο Ε΄ το 1917. 

Πάντως, αν είναι αγόρι, θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει έναν από τους χαμηλότερους τίτλους ευγενείας του μπαμπά του, όπως ο Κόμης του Ντάμπαρτον. 

Ο Χάρι και η Μέγκαν ακόμα δεν έχουν καταλήξει στο όνομα του γιου τους. 

Το βρέφος και ο Τζορτζ Κλούνεϊ

Τι συνδέει το παιδί της Μέγκαν και του Χάρι με τον Τζορτζ Κλούνεϊ; Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, έχουν την ίδια ημέρα γενέθλια.

19939340.jpg
Τζορτζ Κλούνεϊ / © EPA/JULIEN WARNAND

Το ζεύγος Κλούνεϊ είναι καλοί φίλοι του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ και μάλιστα ήταν μεταξύ των καλεσμένων στο κάστρο του Ουίνσδορ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ