Κοσμος

Πυροσβέστες: Να γιατί πρέπει να κλείνεις την πόρτα, όταν κοιμάσαι (εικόνες)

Πώς μια απλή κίνηση μπορεί να σώσει μια ζωή, όταν ξεσπάσει πυρκαγιά στο σπίτι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι δύο πλευρές μιας πόρτας σε φλεγόμενη κατοικία
Οι δύο πλευρές μιας πόρτας σε φλεγόμενη κατοικία/Town Of New Fairfield's Fire Marshal's Office/Facebook

Είναι μια επιλογή που μπορεί να σημαίνει ζωή ή θάνατο σε περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά στο σπίτι, ενώ εσύ κοιμάσαι.

Η κλειστή πόρτα δεν βοηθά στην εξάπλωση της φωτιάς και περιορίζει την ποσότητα του τοξικού καπνού που θα εισέλθει στο υπνοδωμάτιο, ενώ παράλληλα δεν επιτρέπει και τη θεαματική άνοδο της θερμοκρασίας. Πολλοί δεν τον σκέφτονται έτσι και προτιμούν να την αφήνουν ανοικτή, προκειμένου να ανανεώνεται ο αέρας.

Μόνο που στην πόλη Νιου Φέρφιλντ, στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, οι πυροσβέστες είναι κατηγορηματικοί για το πόσο σημαντικό είναι να μπει στη βραδινή ρουτίνα (δίπλα σε συνήθειες όπως το βούρτσισμα των δοντιών και οι ζεστές πιτζάμες), το κλείσιμο της πόρτας στο υπνοδωμάτιο. Προς αυτήν την κατεύθυνση δημοσίευσαν δύο φωτογραφίες. Δείχνουν την ίδια πόρτα, από τις δύο πλευρές όμως. Ενώ η εξωτερική πλευρά  έχει καταστραφεί, η εσωτερική είναι σχεδόν άθικτη. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε κατοικία της πόλης στις 28 Ιανουαρίου και οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρο των social media.

«Σήμερα το πρωί, τα μέλη του πυροσβεστικού τμήματος του Νιου Φέρφιλντ ανταποκρίθηκαν σε μια πυρκαγιά κατοικίας. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού και ο σκύλος τους είναι όλοι καλά. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα της σημασίας που έχει να παραμένει κλειστή η πόρτα του υπνοδωματίου. Η πόρτα που εικονίζεται, οδηγεί σε μια κρεβατοκάμαρα. Ενώ το μπροστινό μέρος της έχει υποστεί σοβαρή ζημιά, το γεγονός ότι ήταν κλειστή προστάτευσε το υπνοδωμάτιο και τα περιεχόμενά του. Αν σε αυτό το δωμάτιο κοιμόταν κάποιος, η κλειστή πόρτα θα μπορούσε να του είχε σώσει τη ζωή» επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ