Κοσμος

Μεξικό: Τουλάχιστον 123 νεκροί

Και 63 αγνοούμενοι από τις καταιγίδες

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49689-101940.jpg

Τουλάχιστον 123 είναι οι νεκροί και 63 οι αγνοούμενοι στο Μεξικό από τις φονικές καταιγίδες Μανουέλ και Ίνγκριντ που έπληξαν τη χώρα την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο Τσονγκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ακαπούλκο, το οποίο επίσης χτυπήθηκε από τις καταιγίδες και απέμεινε αποκομμένο από την υπόλοιπη χώρα για πέντε μέρες.

Οι αγνοούμενοι είναι κάτοικοι του χωριού Λα Πιντάδα, στο κρατίδιο του Γκερέρο, όπου τα μισά σπίτια έχουν θαφτεί στη λάσπη εξαιτίας κατολισθήσεων. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στο γειτονικό χωριό Ακατεπέκ, όπου έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι.

Οι καταιγίδες Μανουέλ, από τον Ειρηνικό Ωκεανό, και Ινγκριντ, από τον Ατλαντικό, που χτύπησαν σχεδόν ταυτόχρονα το Μεξικό, προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε 22 από τα 32 κρατίδια της χώρας.

Γ.Σ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ούλριχ Ζίγκμουντ, ο επικεφαλής του AfD © EPA/CLEMENS BILAN
Χορεύοντας με τους Ακροδεξιούς: Η Ευρώπη που λαχταρήσαμε δεν υπάρχει πια

Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY