Κοσμος

Συναγερμός στο Μέριλαντ - Πυροβολισμοί με «πολλά θύματα»

Έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή του Πέριμαν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
baltimore-1483757_1920.jpg

Περιστατικό με πυροβολισμούς και «πολλά θύματα» σημειώθηκε νωρίς το πρωί (τοπική ώρα) στο Χάρφορντ Κάουντι του Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πριν από λίγη ώρα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι ένοπλος σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε ακόμα δύο, σε ένα κέντρο διανομής φαρμάκων. «Η κατάσταση παραμένει ρευστή» έγραψε νωρίτερα σε μήνυμά του στο Twitter το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Χάρφορντ.

Το BBC επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων αναφέρει ότι υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες. Ένας ύποπτος κρατείται από τις αρχές και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται «κρίσιμη». 

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC στη Βαλτιμόρη ότι οι πυροβολισμοί έπεσαν κοντά σε μια αποθήκη ότι εκεί έχουν σπεύσει 20-30 αστυνομικοί, όπως και ασθενοφόρα.

Οι αρχές απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή του Πέριμαν, βορειοανατολικά της Βαλτιμόρης. 

«Παρακολουθούμε στενά τη νέα τρομακτική ένοπλη επίθεση», έγραψε στο Twitter ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν και πρόσθεσε, «προσευχόμαστε για τους ανθρώπους που επηρεάζονται από το περιστατικό. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε στήριξη». 

Η πόλη Πέριμαν βρίσκεται σε απόσταση 55 χλμ βορειανατολικά της Βαλτιμόρης. Στην περιοχή που σημειώθηκε το περιστατικό βρίσκονται μια εκκλησία και επιχειρήσεις και είναι πλησίον των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Aberdeen Proving Ground.

Δείτε live εικόνα: 


Στο παρακάτω tweet φαίνεται το σημείο, όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί. Πρόκειται για μια περιοχή που διατηρούν την έδρα τους γραφεία και επιχειρήσεις. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ένοπλο περιστατικό σημειώθηκε μία μέρα αφού άνδρας εισέβαλε σε δικαστικό μέγαρο στην Πενσιλβάνια, πυροβόλησε και τραυμάτισε 4 ανθρώπους, προτού πέσει ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικών.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ