- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ιερέας ζητάει «φόρο ευπρεπείας» από νύφες με βαθύ ντεκολτέ
Το αίτημα του πατέρα Κριστιάνο Μπόμπο
Αν δείξεις περισσότερα από όσα επιτρέπει ο ιεράς, καλείσαι να πληρώσεις έξτρα. Ο Ιταλός ιερέας Κριστιάνο Μπόμπο παρατήρησε ότι χρόνο με τον χρόνο το ντεκολτέ στα νυφικά όλο και βαθαίνει. Έτσι σκέφτηκε, ότι θα πρέπει να χρεώνει έξτρα για τις νυφικές αποκαλύψεις.
Με άλλα λόγια θεωρεί ότι οι νύφες αυτές πρέπει αναπληρώνουν κάτι σαν «φόρο ευπρεπείας».
«Μπορούμε να καθιερώσουμε ένα είδος προσφοράς που θα κυμαίνεται αναλογικά με την ευπρέπεια των νυφικών, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι χυδαία. Έτσι όποια φοράει τα λιγότερα, θα πληρώνει περισσότερα», δήλωσε ο ιερέας από το Οριάγκο της Βενετίας, σύμφωνα με την Telegraph.
Έγραψε μάλιστα στους υπεύθυνους της εκκλησίας ότι ένας αυξανόμενος αριθμός νυφών εμφανίστηκε με νυφικά που ήταν «ακατάλληλα για την περίσταση».
Οι γάμοι έχουν μετατραπεί σε λαμπερά κοινωνικά γεγονότα, αντί για σοβαρές πνευματικές περιστάσεις, είπε. Οι νύφες θα πρέπει να μπουν στον ιερό γάμο φορώντας ρούχα που είναι απλά και με «καλό γούστο», πρόσθεσε.
Ο πατέρας Μπόμπο είπε ότι η εισήγησή του ήταν μια «ιλαρή πρόκληση», αλλά κάτι που θα ήθελε να υλοποιήσει τελικά.
Η πρόταση προκάλεσε συζήτηση στα social media, με πολλούς Ιταλούς να κατηγορούν τον ιερέα ότι είναι σεμνότυφος και εκτός τόπου και χρόνου.
«Μοιάζει σαν να πηγαίνουμε πίσω στη δεκαετία του 1940 όταν υπήρχαν πολλά ταμπού», έγραψε κάποιος στο Twitter ενώ κάποιος άλλος διερωτήθηκε «άρα πρέπει να επιβάλλουμε πρόστιμο στην Εκκλησία με βάση πόσα θύματα κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από μέλη του κλήρου;».
Ωστόσο υπήρξαν και εκείνοι που υποστήριξαν την άποψη του ιερέα. «Επιτέλους, λίγη κοινή λογική. Εάν οι άνθρωποι θέλουν να εμφανιστούν στην εκκλησία ημίγυμνοι, γιατί παντρεύονται στους ναούς;»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βασικό λάθος που πρέπει να αποφύγετε
«Θα νικήσουμε» παρά τις αρνητικές δημοσκοπήσεις
Οι αναλογίες που «διαολίζουν» από το ταραγμένο φθινόπωρο του 1956
Όταν αποκαλείς έναν δικτάτορα δικτάτορα και πρέπει να απολογηθείς
Η ψηφοφορία διεξήχθη με φόντο μια σειρά επιθέσεων με drone σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Σε οικονομική πίεση η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης
Τι υποστηρίζει η ίδια για την επιλογή της αυτή
«Αυτός ο τύπος δεν θα γίνει ποτέ πρόεδρος των ΗΠΑ» του γράφουν
Από πένες των δύο λιρών έως υφαντά των 475
Η διαφήμιση που αναζωπύρωσε τη σύγκρουση
Τέσσερα μέλη πληρώματος έζησαν σε έναν τρισδιάστατα εκτυπωμένο χώρο 158 τετραγωνικών μέτρων
Ο θρύλος του σκέιτμπορντ γύριζε ένα επετειακό βίντεο για τα 25 χρόνια του «Tony Hawk’s Pro Skater 3» στην Πέρσινγκ Σκουέρ του Λος Άντζελες
Προετοιμασία για κλητεύσεις και αιτήματα εγγράφων
Ο Άχμεντ Φουάντ Αλχατίμπ καταγγέλλει τη συμπεριφορά ενόπλων και ζητά τον αφοπλισμό της Χαμάς
Ο streamer που διχάζει τους Δημοκρατικούς
Mπορεί να προκαλέσει απώλεια αισθήσεων και θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά
Οι δύο βασικοί διεκδικητές της προεδρίας
Όταν η κλιματική πολιτική και οι κίνδυνοι που επισημαίνουν οι σχετικές επιστήμες, απορρίπτονται ως δόγματα του διαβόλου
Η πρώην πολιτική συντάκτρια του BBC περιγράφει στο πρώτο της βιβλίο ανάρμοστες συμπεριφορές πολιτικών
Το περιστατικό σημειώθηκε στον Κόλπο του Μεξικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.