Κοσμος

Πάει Αμερική κορυφαίος στρατηγός της Βόρειας Κορέας - Τι συνέβη

Η κίνηση που ικανοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kim-jong-un232.jpg
©EPA/CHEONG WA DAE/HANDOUT

Ένας από τους κορυφαίους στρατηγούς της Βόρειας Κορέας είναι καθ' οδόν προς τις ΗΠΑ για μια εξαιρετικά σπάνια επίσκεψη, ανέφερε το μεσημέρι της Τρίτης ο Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που εντείνονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιονγκγιάνγκ για μια ιστορική συνάντηση κορυφής.

 

 

«Συγκροτήσαμε μια σπουδαία ομάδα για τις συνομιλίες μας με τη Βόρεια Κορέα. Αυτήν τη στιγμή διεξάγονται συναντήσεις για τη σύνοδο κορυφής και για άλλα. Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, ο αντιπρόεδρος της Βόρειας Κορέας, κατευθύνεται αυτήν τη στιγμή προς τη Νέα Υόρκη. Καλή απάντηση στην επιστολή μου, ευχαριστώ!» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στενός συνεργάτης του Κιμ Γιονγκ-ουν

Ο στρατηγός Κιμ Γιονγκ Τσολ έκανε σταθμό το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο του Πεκίνου πριν συνεχίσει για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap που επικαλείται διπλωματικές πηγές.

kim-general23423.jpg
EPA

Στην πρωτεύουσα της Κίνας, ο ανώτατος αξιωματικός επρόκειτο να έχει συνομιλίες με Κινέζους αξιωματούχους σ' ένα πλαίσιο εντατικών διπλωματικών ανταλλαγών, καθώς πλησιάζει η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν, που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

kim-general.jpg
EPA

Την Κυριακή, μια ομάδα Αμερικανών διπλωματών με επικεφαλής τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στις Φιλιππίνες, Σουνγκ Κιμ, συναντήθηκε με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους στο Πανμουντζόμ, στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη της Κορεατικής.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε εξάλλου πως μια άλλη αμερικανική αντιπροσωπεία είναι καθ' οδόν για τη Σιγκαπούρη για να προετοιμάσει τη σύνοδο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ