- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το δεξιό Λαϊκό Κόμμα του νεαρού απερχόμενου υπουργού Εξωτερικών κ. Σεμπάστιαν Κουρτς είναι ο μεγάλος νικητής των σημερινών πρόωρων βουλευτικών στην Αυστρία, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μεγάλων ινστιτούτων δημοσκόπησης που μεταδίδει η δημόσια αυστριακή τηλεόραση αμέσως μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων στις 18.00 ώρα Ελλάδας, όσο και από τις πρώτες καταμετρήσεις των ψηφοδελτίων.
Το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελεύθερων, είναι δεύτερο, τρίτο έρχεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Αυστρίας του απερχόμενου καγκελάριου Κρίστιαν Κερν.
Σύμφωνα με αυτές τις πρώτες εκτιμήσεις (με μία απόκλιση μέχρι 2%) το Λαϊκό Κόμμα αυξάνει το ποσοστό του κατά 6,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 30,2 %, το Κόμμα των Ελεύθερων παίρνει ένα 26,8 % (ποσοστό αυξημένο κατά επίσης 6,3 μονάδες), ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες του απερχόμενου καγκελάριου κ. Κρίστιαν Κερν, που ήταν πρώτο κόμμα σε όλες τις βουλευτικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, περιορίζονται σε ποσοστό 26,3 % (μείον 0,6 %).
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία)με ποσοστό 5,3 % (συν 0,3%), ενώ ακολουθούν οι Πράσινοι με ποσοστό 4,9 %, μειωμένο κατά 7,5 μονάδες σε σύγκριση με το 2013 , ενώ 4,3 % παίρνει η «Λίστα Πιλτς» του ανεξάρτητου κ. Πέτερ Πιλτς, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής του κόμματος των Πράσινων και επί 31 χρόνια βουλευτής τους.
Στις τελευταίες αυστριακές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα είχε συγκεντρώσει ποσοστό 26,8% και 52 έδρες στο σύνολο των 183 της αυστριακής Βουλής, το Λαϊικό Κόμμα 24% και 47 έδρες, το Κόμμα των Ελευθέρων 20,5% και 40 έδρες, οι Πράσινοι 12,4 % και 24 έδρες, και το ΝΕΟΣ 5% και 9 έδρες.
Το πιθανότερος σενάριο είναι συνεργασία Δεξιάς – Ακροδεξιάς, με καγκελάριο τον κ. Κουρτς, που θα γίνει ο νεότερος ηγέτης του κόσμου (31 ετών).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.