Κοσμος

Τραμπ: Εκβιάζεται από τη Ρωσία;

Έκθεση από μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336748-700441.jpg

Έκθεση από μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, που δημοσιοποιήθηκε χτες Τετάρτη  και υποστηρίζει ότι ο κ. Ντόναλντ Τραμπ εκβιάζεται από τη Ρωσία, φαίνεται πως απειλεί τόσο την ορκωμοσία του ως προέδρου των ΗΠΑ (μικρή πιθανότητα να μη γίνει, σε δέκα μέρες), αλλά −μακροπρόθεσμα− και την ίδια την προεδρία του (μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνει "ο νέος Νίξον").  

Λεπτομερέστερα, η έκθεση στηρίζεται σε στοιχεία πρώην πράκτορα της βρετανικής αντικατασκοπίας, που δόθηκαν στο διαπρεπή Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή της Αριζόνα κ. Τζον Μακέιν κι εκείνος τα παρέδωσε στο FBI. Βρετανικές και αμερικάνικες πηγές αξιολογούν την έκθεση ως σοβαρή" και γι΄αυτό ενημερώθηκαν τόσο ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα, όσο και ο ίδιος ο νεοεκλεγμένος. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση, θεωρείται ότι ο μεγαλοεπιχειρηματίας, σε ταξίδι(α) του Μόσχα, είχε μπλεχτεί σε σεξουαλικές συνευρέσεις που είχαν αποτυπωθεί ηλεκτρονικά και τώρα, σε συνδυασμό και με υλικό  από κυβερνοεπιθέσεις, εκβιάζεται από τους Ρώσους. Έτσι εξηγείται και η έντονα φιλορωσική στάση του κ. Τραμπ, που αναφέρεται ότι πάιρνει υποστήριξη και βοήθεια από το Κρεμλίνο εδώ και πέντε χρόνια. 

Αποδείξεις και λεπτομέρειες μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν, ωστόσο είναι θέμα ημερών να έρθουν στη δημοσιότητα. Χτες, στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τραμπ διέψευσε το θέμα με οργή. 

Οι "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", πάντως, υπενθυμίζουν με νόημα ότι και στην περίπτωση του Ρίτσαρντ Νίξον χρειάστηκαν δυο χρόνια από τότε που αποκαλύφτηκε το σκάνδαλο "Γουότεργκεϊτ" μέχρι την ταπεινωτική παραίτησή του, για να γλιτώσει την αποπομπή.     

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.