Κοσμος

Ο τυφώνας Μάθιου βύθισε την Αϊτή στο πένθος (εικόνες)

Τους 339 έφτασαν οι νεκροί στο νησί της Καραϊβικής, ενώ αναβαθμισμένος ο τυφώνας πλησιάζει την Φλόριντα

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
'I lost everything in hurricane' - BBC News

Συνεχώς αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων από το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα Μάθιου στην Αϊτή, αλλά και σε άλλες χώρες της Καραϊβικής. Η κυβέρνηση της Αϊτής ανακοίνωσε ότι 339 είναι μέχρι στιγμής οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους.

Τα περισσότερα θύματα είναι από ένα παραλιακό χωριό , ενώ στην πόλη Ρος-α-Μπατό, στα νότια της νησιωτικής χώρας, εντοπίστηκαν περίπου 50 νεκροί. Στην κοντινή πόλη Ζερεμί οι καταρρακτώδεις βροχές και οι άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα 225χλμ/ώρα ισοπέδωσαν το 80% των κτιρίων. Στην επαρχία Σουντ καταστράφηκαν περί τα 30.000 σπίτια.

 

Ο τυφώνας Μάθιου, αναβαθμισμένος στην κατηγορία 4, οδεύει προς τις ακτές των νοτιανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών και συγκεκριμένα αναμένεται να πλήξει τις πολιτείες Φλόριντα και Νότια Καρολίνα.

Η Φλόριντα ετοιμάζεται να δεχθεί την σφοδρότερη θύελλα των τελευταίων δέκα χρόνων με κλείσιμο εργοστασίων και επίσπευση των γεωργικών εργασιών. Οι γεωργοί στη σημαντική αυτή πολιτεία παραγωγής εσπεριδοειδών σπεύδουν τη συγκομιδή και τις αποστολές παραγγελιών, ενώ προετοιμάζονται για βροχόπτωση που αναμένεται να φτάσει κατά τόπους μέχρι και τα 38 εκατοστά.

Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν επίσης στη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία, όταν ο τυφώνας σάρωσε την Καραϊβική τη Τρίτη και Τετάρτη.

Οι επιστήμονες προσπαθούν ν' αναλύσουν την πορεία του κι εκτιμούν ότι είτε θα κινηθεί προς το εσωτερικό των ΗΠΑ από τις ακτές της Φλόριντα είτε θα απομακρυνθεί προς τον Ατλαντικό ωκεανό, σήμερα το βράδυ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY