- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο «ράφτης από το Χαλέπι» έσωσε τη νύφη και το γάμο στον μακρινό Καναδά (εικόνες)
Καμία παράνυμφος δεν είχε πιάσει στη ζωή της βελόνα και κλωστή
Σε λίγες ώρες η νύφη Τζο Ντου πρέπει να εμφανιστεί στην εκκλησία. Λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη στιγμή η Τζο έζησε τον απόλυτο εφιάλτη: έσπασε το φερμουάρ του νυφικού και καμία από τις παράνυφες δεν είχε πιάσει στη ζωή της βελόνα και κλωστή. Και πού να βρεις ανοικτό ραφτάδικο κυριακάτικα στο Οντάριο του Καναδά;
Η φωτογράφος παρατήρησε ότι είχε κίνηση δίπλα στο σπίτι που είχε νοικιάσει η νύφη για το γάμο. Πρότεινε να πάει κάποια παράνυφος στους διπλανούς και να ρωτήσει αν τους βρίσκεται μια πένσα.
Και τελικά η τύχη χαμογέλασε στη νύφη Τζο. Ο γείτονας Ντέιβιντ Χόμπσον δεν ήταν μόνος στο σπίτι. Είχε φιλοξενούμενους. Τις τελευταίες ημέρες είχε ανοίξει το σπίτι σε μια οικογένεια προσφύγων από την εμπόλεμη Συρία και ο πατέρας Ιμπραχίμ Χαλίλ Ντουντού ήταν ράφτης στο Χαλέπι για 28 ολόκληρα χρόνια μέχρι που ξέσπασε ο εμφύλιος και ξεσπιτώθηκε. Η φωτογράφος του γάμου απαθανάτισε τη συγκινητική στιγμή που ο «ράφτης από το Χαλέπι» σώζει τη νύφη και το γάμο της με τα επιδέξια χέρια του.
Η φωτογράφος ανέβασε τη φωτογραφία στο Facebook και φυσικά έγινε viral. Μια πραγματική συγκινητική στιγμή. Ο Χαλίλ Ντούντου δάκρυσε γιατί μπόρεσε να φανεί χρήσιμος σε κάποιον άνθρωπο τόσο μακριά από την πατρίδα του. «Δεν ήξεραν ούτε μια λέξη στα αγγλικά. Επικοινωνούσαμε με το μεταφραστή του Google. Ο γιος του ράφτη, που ήρθε για να βοηθήσει τον πατέρα, κοιτούσε σαστισμένος δεξιά και αριστερά τις παρανύμφους και τη φωτογραφική μου μηχανή. Δεν μπορούσα να του αντισταθώ και να μην τον φωτογραφίσω», λέει η φωτογράφος Λίντσεϊ Κόλτερ.

Το σπίτι και το μαγαζί του Χαλίλ Ντούντου στο Χαλέπι καταστράφηκαν σε βομβαρδισμό πριν από μερικά χρόνια. «Η οικογένεια κατάφερε να γλιτώσει. Έφτασαν τελικά στην Τουρκία, όπου εγγράφτηκαν ως πρόσφυγες πολέμου. Τρία χρόνια περίμεναν να γίνουν δεχτοί από κάποια χώρα. Τελικά τους δέχτηκε ο Καναδάς», εξηγεί ο γείτονας της νύφης. «Είμαι περήφανη που ζω στον Καναδά, μια χώρα που έχει ανοίξει τα σύνορά της στους πρόσφυγες», σχολίασε στο Facebook η Καναδή φωτογράφος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλήθος θα κινούνταν προς συγκεκριμένη τοποθεσία, εκεί που θα υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές
Kρίθηκε ένοχος για «διακεκριμένη μαστροπεία», για απόπειρα βιασμού, επίθεση και απειλές
Για «δίκαιη απάντηση» κάνει λόγο ο Ζελένσκι
Ουκρανία και Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν κοινό έδαφος με τον Αμερικανό πρόεδρο
Το στιγμιότυπο που έγινε viral στα social media
Τι δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατό της
Ο Γιούρκο έχασε τα πόδια του στο Ντονμπάς και ξαναστάθηκε όρθιος στην Αθήνα
Τι αναφέρει η Wall Street Journal
Σε 1,5 σελίδα η προκαταρκτική συμφωνία - Τι είπε ο Τζέι ντι Βανς
Δεν υπάρχουν επιζώντες
Οι διαβεβαιώσεις Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ και οι αντιρρήσεις της Τεχεράνης
Oι περισσότεροι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις
Η κίνηση προκάλεσε σχόλια
Iσραηλινοί αξιωματούχοι εκφράζουν ήδη έντονη δυσαρέσκεια
«Σώσαμε το Ισραήλ από εξόντωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας
Στο επίκεντρο και ο πόλεμος στην Ουκρανία
Παράθυρο ευκαιρίας για διπλωματία σχετικά με την Ουκρανία διακρίνει ο Γερμανός καγκελάριος
Παράλληλα, επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 64.000 ευρώ
Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στήριξη σε Ουκρανία και Μολδαβία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.