Κοσμος

Χουάν και Κρίστοφερ: Σχεδίαζαν να παντρευτούν, αλλά τελικά θα κηδευτούν μαζί (εικόνες, video)

Σκοτώθηκαν στο μακελειό σε γκέι κλαμπ του Ορλάντο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
131068-297335.jpg

Ο Χουάν Ραμόν Γκερέρο και ο Κρίστοφερ Λέινονεν ήταν ερωτευμένοι και σκόπευαν να παντρευτούν, όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια για αυτούς.

Το νήμα της ζωής τους κόπηκε πρόωρα στα 22 και 32 τους χρόνια, αντίστοιχα, όταν ο Ομάρ Ματίν στο όνομα του Αλλάχ και του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλε στο γκέι κλαμπ «Pulse» και σκότωσε 49 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 53.

Το ζευγάρι είχε πάει μαζί να διασκεδάσει στη λάτιν βραδιά που είχε διοργανωθεί και τελικά ήταν μαζί και στη ζωή και στο θάνατο.

Το όνομα του 22χρονου Γκερέρο ήταν μέσα στα πρώτα 15 ονόματα που ανακοινώθηκαν, ενώ η αγωνία για την οικογένεια του Κρίστοφερ ή Ντρου, όπως τον φώναζαν οι οικείοι του, παρατάθηκε λίγες ώρες αργότερα. Τελικά, τα νέα το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα) δεν ήταν ευχάριστα ούτε και για εκείνον.

Τα αγόρια που αγαπήθηκαν για δύο χρόνια τόσο πολύ και που και οικογένειές τους είχαν δεθεί πολύ, αποφασίστηκε να θαφτούν μαζί.

«Νομίζω ότι ο γιος μου θα το ήθελε αυτό. Γι' αυτό το αποφασίσαμε» λέει στο περιοδικό Time ο πατέρας του Χουάν Ραμόν Γκερέρο και συνεχίζει «Δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος. Απλώς δεν με νοιάζει». Η αδελφή του, Άριαμ, αναφέρει ότι με τον Κρίστοφερ ήταν «αδελφές ψυχές» κι «ήταν στα αλήθεια πολύ ερωτευμένοι, το καταλάβαινες από τον τρόπο που κοιτούσε ο ένας τον άλλον».

Η Άριαμ θυμάται ότι με το που άκουσαν για το μακελειό έτρεξαν στο νοσοκομείο κι εκείνη είδε σε ένα χαρτί το όνομα του αδελφού της μαζί με ονόματα κι άλλων θυμάτων. Μετά τους μετέφεραν σε ένα δωμάτιο όπου τους ανακοίνωσαν κι επίσημα τα άσχημα μαντάτα.

Ωστόσο, η κατάσταση για τον Λέινονεν δεν ήταν το ίδιο απλή. Η 58χρονη μητέρα του, Κριστίν, πέρασε ολόκληρη την Κυριακή έξω από το νοσοκομείο περιμένοντας κάποιο νέο για το παιδί της. Η αγωνία της διήρκησε πάνω από 24 ώρες και μιάμιση μέρα μετά το μακελειό έμαθε ότι το παιδί της συγκαταλέγεται μεταξύ των νεκρών.

Η τελευταία φορά που μίλησε μαζί του ήταν το απόγευμα του Σαββάτου. «Τον αποχαιρέτησα στο τηλέφωνο λέγοντάς του "Κρις σε αγαπώ"» είπε στο αμερικανικό δίκτυο ABC και δήλωσε πως είναι πολύ περήφανη για τον γιο της που όταν ήταν στο λύκειο είχε βραβευτεί γιατί είχε ιδρύσει τη «Συμμαχία Gay-Straight μαθητών».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της οικογένειας του Γκερέρο, η ιδέα να γίνει κοινή κηδεία των δύο ανδρών ήταν της μητέρας τους Κρίστοφερ.

image

Το ζευγάρι με τις οικογένειές τους. Πάνω η οικογένεια του Κρίστοφερ και κάτω η οικογένεια του Χουάν

image

Ο Κρίστοφερ με τη μητέρα του Κριστίν

image

image

Χουάν και Κρίστοφερ

image

image

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ