Κοσμος

Νέα εξέλιξη στο Ορλάντο: Η πρώην σύζυγος του Ματίν ήξερε ότι σχεδίαζε το μακελειό (video)

Αναμένεται να ασκηθεί δίωξη εναντίον της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
131050-297317.jpg

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την πρώην σύζυγο του Ομάρ Ματίν, του 29χρονου που σκότωσε 49 ανθρώπους σε γκέι κλαμπ στο Ορλάντο και τραυμάτισε άλλους 53.

Η 30χρονη Νουρ Ζαχί Σαλμάν έχει αποκτήσει με τον Ματίν έναν γιο τριών ετών. Σημειώνεται ότι ο Ματίν είχε παντρευτεί και κάποια χρόνια πριν με μία άλλη γυναίκα η οποία λίγες ώρες μετά το μακελειό στο κλαμπ Pulse, είχε καταγγείλει τον πρώην σύζυγό της πως την κακοποιούσε και την χτυπούσε συνεχώς, ενώ η ίδια κατάφερε να ξεφύγει από τη βίαιη συμπεριφορά του και να χωρίσει μόνο έπειτα από βοήθεια των γονιών της.

Ωστόσο, τρεις ημέρες μετά το μακελειό, γείτονες του Ματίν αναφέρουν ότι όχι απλώς δεν είχαν δει τη Σαλμάν ποτέ στο διαμέρισμα όπου υποτίθεται έμενε η τριμελής οικογένεια, αλλά ότι ούτε καν γνώριζαν την ύπαρξή της.

Σύμφωνα δε με νέα στοιχεία, η Σαλμάν φέρεται να κατέθεσε στην αστυνομία ότι προσπάθησε να πείσει τον πρώην σύζυγό της να μην προχωρήσει στο σχέδιο του και να μην αιματοκυλήσει το γκέι μπαρ, κάτι που μαρτυρά ότι γνώριζε για το μακελειό πριν γίνει και παρ' όλα αυτά δεν ενημέρωσε τις αρχές. Σύμφωνα με το αμερικανικό NBC, που επικαλείται εισαγγελικές πηγές, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον της για συνέργεια στις 49 δολοφονίες και 53 απόπειρες (όσοι και οι τραυματίες δηλαδή).

Τον είχα πάει μια φορά στο γκέι κλαμπ για να κατασκοπεύσει τον χώρο

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η 30χρονη ανέφερε στην κατάθεσή της ότι μία φορά είχε πάει με το αυτοκίνητό της τον Ματίν στο Pulse επειδή αυτός ήθελε να κατασκοπεύσει τον χώρο.

Η ίδια πάντως συνεργάζεται απόλυτα με τις Αρχές, αναφέρουν στο αμερικανικό δίκτυο οι ίδιοι αξιωματούχοι, οι οποίοι δεν κατονομάζονται.

«Φαίνεται πως είχε κάποια γνώση του τι συνέβαινε» δήλωσε ο γερουσιαστής Άνγκους Κινγκ, μέλος της επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας. «Είναι ασφαλώς, όπως υποθέτω ότι θα λέγατε, ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος αυτή τη στιγμή και μοιάζει να συνεργάζεται και να μπορεί να μας δώσει ορισμένες σημαντικές πληροφορίες» πρόσθεσε ο Κινγκ μιλώντας στο CNN.

Ιδιοκτήτρια Pulse: Αναληθής κι εντελώς γελοία η φήμη ότι ο Ματίν ήταν τακτικός θαμώνας

Στο μεταξύ, η ιδιοκτήτρια του γκέι κλαμπ, Μπάρμπαρα Πόμα, διέψευσε ότι ο Ματίν ήταν τακτικός θαμώνας του κλαμπ, χαρακτηρίζοντας τον ισχυρισμό ως «αναληθή» και «εντελώς γελοίο».

Χθες, η εφημερίδα Orlando Sentinel δημοσίευσε σειρά δηλώσεων μαρτύρων που βεβαιώνουν ότι ο δράστης της φονικότερης επίθεσης στα αμερικανικά χρονικά ήταν θαμώνας του gay club «Pulse» και ότι ήταν γνωστός για την επιθετικότητά του, συνδεδεμένη με υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Ένας άλλος θαμώνας του Pulse είπε πως ο Ομάρ χρησιμοποιούσε και έναν ιστότοπο γνωριμιών ομοφυλοφίλων. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.