Κοσμος

Ένας hacker έκανε gay το Ισλαμικό Κράτος (εικόνες)

Μετά την (ψευδή) είδηση για θάνατο του Αλ Μπαγκντάντι αυτό είναι ό,τι καλύτερο

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
131209-297779.jpg

To Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να τρομοκρατεί τον πλανήτη - έστω και έμμεσα*. Το τελευταίο χτύπημα από τον Ομάρ Ματίν στο gay club "Pulse" του Ορλάντο στοίχισε τη ζωή σε 49 ανθρώπους και για πολλοστή φορά φέρνει το στρατιωτικό «κράτος» έκτρωμα του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκάντι στο προσκήνιο. 

Στις αρχές της εβδομάδας κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός αλλά όπως φαίνεται πρόκειται για καραμπινάτο hoax. Η χαρά των υπουστηρικτών του ISIS για τη μαζική δολοφονία στο Ορλάντο και o τρόμος που απολύτως ηθελημένα προκαλεί το Ισλαμικό Κράτος μετριάστηκε με ένα ευφάνταστο τρολάρισμα από hacker των Anonymous. 

O hacker με το ψευδώνυμο WauchulaGhost έσπασε λογαριασμούς του Ισλαμικού Κράτους στο Twitter και τους έκανε τόσο χαρούμενους όσο τους χρειαζόταν. Στην άρχη χάκαρε τον λογαριασμό του ISIS @gi_h_a_d35, έβαλε μια σημαία των LGBT και έγραψε στο προφίλ «Γεια σας. Ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί μας ένα μυστικό. Είμαι Gay και Περήφανος #GayPride #OrlandoWillNotBeForgotten !!! #GhostOfNoNation».

Αντίστοιχη περιποίηση δέχθηκαν προφίλ του ISIS σε Ομάν και Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και Ιράκ. 

 Αυτό ήταν μάλλον το καλύτερο.

image

Φυσικά ο hacker δεν σταμάτησε στο τρολάρισμα αλλά επεκτάθηκε κατάλληλα δημοσιοποιώντας τις διευθύνσεις IP, τα τηλέφωνα και άλλα στοιχεία των συγκεκριμένων προφίλ. 

Ο ίδιος εξηγεί: «Το έκανα για τις ζωές που χάθηκαν στο Ορλάντο.

Το Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε την επίθεση και νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο είναι σα να υπερασπίζομαι αυτούς που χάθηκαν. Οι δολοφονίες αθώων δεν θα γίνουν ανεκτές. Οι πράξεις μας στρέφονται κατά των τζιχαντιστών. Πολλοί από την οργάνωσή μας είναι μουσουλμάνοι, σέβονται τις όλες τις θρησκείες και δεν σκοτώνουν αθώους».  

image

*Γράφω εμμέσως καθώς πολλοί από τους τζιχαντιστές που δηλώνουν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και κάνουν επιθέσεις μπορεί να μην έχουν καμιά σχέση με την οργάνωση. Σύμφωνα με τους αναλυτές είναι συνήθως αυτό που λέμε «μοναχικοί λύκοι» και «προσηλυτίζονται» μέσω διαδικτύου. Γι' αυτό και είναι τόσο δύσκολο να προβλεφθούν αυτού του είδους τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Δεν υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο -π.χ. όπως είναι η βασική τακτική της Αλ Κάιντα και των βραχιόνων της (βλ. Σαρλί Εμπντό). 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.