Κοσμος

Ομάρ Ματίν: Ποιος είναι ο μακελάρης του Ορλάντο

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του δράστη (video)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
130818-296635.jpg

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο και κατόπιν κράτησε ομήρους τους θαμώνες ονομαζόταν Ομάρ Ματίν και ήταν Αμερικανός υπήκοος, αφγανικής καταγωγής, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μετέδωσε το CBS News, ο 29χρονος Ματίν διέμενε στο Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντα και δεν είχε ποινικό μητρώο. Οι αρχές διερευνούν πιθανές διασυνδέσεις του με ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του δράστη που κυκλοφόρησαν νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

image

Ο Ματίν σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών μέσα στο κλαμπ Pulse, όπου βρίσκονταν 100 περίπου άνθρωποι. Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον δράστη, ωστόσο το κράνος από κέβλαρ που φορούσε τού έσωσε τη ζωή.

image

Ο πρόεδρος της Υποεπιτροπής αντιτρομοκρατίας και πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων και βουλευτής Πιτ Κινγκ, ανακοίνωσε ότι ο ένοπλος που επιτέθηκε στο νυχτερινό κέντρο Pulse του Ορλάντο καταγόταν από το Αφγανιστάν και είχε εκπαιδευτεί στο χειρισμό όπλων.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για μια πράξη «ισλαμιστικής τρομοκρατίας». Έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι το πρόσωπο αυτό ενδέχεται να ήταν συμπαθών αυτής της συγκεκριμένης ιδεολογίας, όμως δεν μπορούμε να το πούμε κατηγορηματικά», εξήγησε ο ειδικός πράκτορας Ρον Χάρπερ όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενες διασυνδέσεις του δράστη με ακραίους ισλαμιστές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.