- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άραβες άντρες, φίλοι και «drag queens» (εικόνα)
Η φωτογραφία που έγινε σύμβολο της αλληλεγγύης μετά τη σφαγή στο Ορλάντο
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζεται η οργή και η θλίψη χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για την αποτρόπαια πράξη του 29χρονου Ομάρ Ματίν που βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες και φίλους στο Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ διασκέδαζαν στο γκέι κλαμπ Pulse. Ο κόσμος στα social media δηλώνει ότι το μίσος, η ομοφοβία, και η μισαλλοδοξία δεν θα κερδίσουν. Ανεβάζουν μηνύματα στα χάσταγκ που δημιουργήθηκαν την επομένη της επίθεσης, όπως το#LoveIsLove,(Αγάπη είναι Αγάπη) #TwoMenKissing (Δύο Άντρες Φιλιούνται) and #GaysBreakTheInternet (Οι Γκέι Σπάνε το Ίντερνετ).
Μία φωτογραφία, όμως, που δεν έχει σχέση με το μακελειό έχει γίνει μέσα μέρα το σύμβολο της αλληλεγγύης. Τρεις φίλοι, τρεις Άραβες, τρεις drag queen ποζάρουν για την φίλη τους εικαστικό Εμάν Αλί.
Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης EMAN إيمان (@emanali__) στις Ιούν 11, 2016, 2:34μμ PDT
«Ήταν μια αυθόρμητη φωτογράφιση μετά από μια βραδιά διασκέδασης με φίλους που αισθάνθηκαν την ανάγκη να εκφραστούν ελεύθερα χωρίς προκαταλήψεις από κανέναν. Δεν είναι σκηνοθετημένη μια πόζα για την αλληλεγγύη. Είναι μια φωτογραφία που απέκτησε στην πορεία μια άλλη ζωή. Ακόμα προσπαθώ να επεξεργαστώ πόσο γρήγορα έγινε αυτό», λέει η Εμίν στο λογαριασμό του στο Facebook. «Το σκεπτικό μου ήταν ότι κάθε άνθρωπος θα πρέπει ελεύθερα να εκφράζει τη σεξουαλικότητά του. Είναι μια προσωπική επιλογή. Δεν πιστεύω στις διακρίσεις. Δεν έχει να κάνει με το αν είσαι άραβας, μαύρος, λευκός, γκέι, στρέιτ. Πρέπει να απελευθερώσουμε τους εαυτούς μας από τις ταμπέλες, τη θρησκεία, το χρώμα του δέρματος, τη σεξουαλικότητα. Είμαστε μια παγκόσμια κοινότητα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οποιοδήποτε πλοίο εισέρχεται σε αυτή τη νέα ζώνη θα τίθεται σε λίστα κυρώσεων»
«Η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ περιλαμβάνει μια πολυεπίπεδη αντιαεροπορική άμυνα με αναχαιτιστικά χαμηλής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας»
«Ελπίζουμε ειλικρινά να καταλήξουμε σε συμφωνίες με τους Αμερικανούς εταίρους μας» σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση
Τι μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ
«Δεν τις αναγνώρισε η μητέρα τους όταν τις είδε», λέει ο ξάδελφός τους
Εντείνονται οι προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου - Τριήμερη εκεχειρία
Στο 41% η AfD στις δημοσκοπήσεις - Πίεση στον καγκελάριο Μερτς και φόβοι για επεισόδια
Ανησυχίες στη Σύνοδο Ασφαλείας του Μονάχου για έλλειψη ετοιμότητας και άνοδο δυνάμεων φιλικών προς τη Μόσχα
Η Σάρα Χαλίφα και οι συγκατηγορούμενοί της καταδικάστηκαν σε θάνατο διά απαγχονισμού
Οι Αμερικανοί απεσταλμένοι συναντήθηκαν με τον Ρώσο πρόεδρο στο Κρεμλίνο
Το AfD έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε πολλά κρατίδια της Γερμανικής Ομοσπονδίας αλλά και σε εθνικό επίπεδο, διεκδικώντας να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ατμομηχανής της Ευρώπης
Για τις δηλώσεις του περί γενοκτονίας στη Γάζα
Όσα είπε η 40χρονη στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή της
10 μέρες μετά τις πλημμύρες
Πρόταση της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς
Διπλωματικός μαραθώνιος των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου εν μέσω νέων επιθέσεων
Ο Τζιμ Θόρντον τέθηκε αρχικά σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελία επιβάτιδας για συνομιλία σε διαδικτυακό chatroom
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.