Κοσμος

Η Μέρκελ στο Πεκίνο για 9η φορά

Ανησυχία στο Βερολίνο από τα κινεζικά προσκόμματα στη δραστηριότητα των ξένων επιχειρήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
130748-296549.jpg

Έπειτα από μια χρυσή δεκαετία για τις οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και την Κίνα, η ανησυχία στο Βερολίνο εντείνεται για τα προσκόμματα που θέτει το Πεκίνο στη δραστηριότητα ξένων επιχειρήσεων, την κινεζική εξωτερική πολιτική και τον αυταρχισμό που καταγγέλλεται ότι κλιμακώνεται στο εσωτερικό.

Η Άνγκελα Μέρκελ ταξιδεύει σήμερα στο Πεκίνο για ένατη φορά αφότου ανέλαβε καγκελάριος, εν μέσω των πιέσεων από τον βιομηχανικό κλάδο και από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αντιμετωπίσει με πιο δυναμικό τρόπο την κινεζική κυβέρνηση.

Το ταξίδι καταγράφεται την ώρα που η καγκελάριος επικρίνεται στο εσωτερικό διότι σιώπησε για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, αλλά και καθώς οι κινεζικές εξαγορές στην Ευρώπη ωθούν πολιτικούς να απευθύνουν εκκλήσεις για τη θέσπιση αυστηρότερων περιορισμών.

Καταγράφεται μια «εξάπλωση και κλιμάκωση κρυφών και ανοικτών συγκρούσεων στη σχέση Γερμανίας-Κίνας», επισήμανε ο Σεμπάστιαν Χάιλμαν, επικεφαλής του ινστιτούτου μελετών MERICS του Βερολίνου.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ