Αθλητισμος

Στη «μάχη» κατά του παράνομου στοιχηματισμού από παίκτες το ΝΒΑ - Ως και ισόβιος αποκλεισμός η τιμωρία

Το αυστηρό μήνυμα του κομισάριου της λίγκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το logo του ΝΒΑ
© Unsplash

NBA: Ισόβιος αποκλεισμός σε παίκτες που στοιχηματίζουν - Το αυστηρό μήνυμα του κομισάριου της λίγκας

Καθώς το NBA ερευνά παίκτη για πιθανή συνωμοσία επηρεασμού των αποτελεσμάτων τυχερών παιχνιδιών με την απόδοσή του εντός του γηπέδου, ο κομισάριος του πρωταθλήματος Άνταμ Σίλβερ δήλωσε την Τετάρτη ότι τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ισόβιο αποκλεισμό.

Ο Τζόντεϊ Πόρτερ των Τορόντο Ράπτορς, κατηγορείται ότι αποχώρησε από δύο αγώνες για να διασφαλίσει ότι τα στοιχήματα «under» για την απόδοσή του θα επαληθεύονταν, ενώ δεν έχει παίξει από τότε που το ΝΒΑ άρχισε την σχετική έρευνα στα τέλη Μαρτίου.

«Έχω τεράστιο εύρος πειθαρχίας στη διάθεσή μου», είπε ο Σίλβερ στη Νέα Υόρκη σε μια συνάντηση των ιδιοκτητών του πρωταθλήματος.

«Είναι τεράστιο αμάρτημα αυτό για το οποίο κατηγορείται στο ΝΒΑ. Η απόλυτη ακραία επιλογή που έχω είναι να τον αποκλείσω ισόβια από το παιχνίδι. Αυτό είναι το επίπεδο εξουσίας που έχω εδώ γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο σοβαρό... Εννοώ, δεν είναι καινούργιο ότι υπάρχει δυσάρεστη συμπεριφορά, ακόμη και παράνομη συμπεριφορά, γύρω από τα αθλητικά στοιχήματα. Υποθέτω ότι η άποψή μου είναι ότι στο βαθμό που θα υπάρξει, εάν υπάρχει σωστό περιβάλλον, θα έχουμε καλύτερη πιθανότητα να το εντοπίσουμε από ό,τι θα μπορούσαμε αν όλα τα στοιχήματα τοποθετούνταν παράνομα».

Στο στόχαστρο του ΝΒΑ ο Πόρτερ των Ράπτορς

Μια αναφορά του ESPN στις 25 Μαρτίου έδειξε ότι το πρωτάθλημα εξετάζει ύποπτα μοτίβα στοιχημάτων σχετικά με τον Πόρτερ.

Το στοίχημα που παίχθηκε περισσότερο στους DraftKings στις 26 Ιανουαρίου ήταν ο Πόρτερ να σημειώσει λιγότερα από 0,5 τρίποντα στον αγώνα των Ράπτορς εναντίον των Λος Άντζελες Κλίπερς. Ο Πόρτερ, ένας ελάχιστα χρησιμοποιημένος αναπληρωματικός, έπαιξε τέσσερα λεπτά χωρίς να σκοράρει πριν αποχωρήσει από το γήπεδο με αναφορά για τραυματισμό στα μάτια.

Τα στοιχήματα «Under» στον Πόρτερ ευνοήθηκαν και πάλι σε μεγάλο βαθμό από τους παίκτες του DraftKings στις 20 Μαρτίου, όταν έπαιξε τρία λεπτά χωρίς να σκοράρει εναντίον των Σακραμέντο Κινγκς προτού ανακοινωθεί ότι αποχώρησε λόγω ασθένειας.

Ο 24χρονος Πόρτερ, έχει κατά μέσο όρο 4,4 πόντους σε 26 παιχνίδια για το Τορόντο αυτή τη σεζόν. Ξεκίνησε την καριέρα του στο ΝΒΑ με τους Μέμφις Γκρίζλις τη σεζόν 2020/21 ενώ στη συνέχεια δεν έπαιξε σε καμία ομάδα του πρωταθλήματος τις επόμενες δύο σεζόν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ