- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η Εθνική Γυναικών ποδοσφαίρου των ΗΠΑ κέρδισε τη διαμάχη, 24 εκατομμύρια και ίση αμοιβή με τους άντρες.
Η δικαστική διαμάχη τριών χρόνων ανάμεσα στην Εθνική Γυναικών των ΗΠΑ και την Ομοσπονδία ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε με νίκη των γυναικών.
Όπως ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές, η Ομοσπονδία ποδοσφαίρου των ΗΠΑ έκανε συμβιβασμό με την Ένωση παικτών και θα δώσει 22 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση, καθώς και 2 εκατομμύρια δολάρια για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα των παικτριών, ενώ δεσμεύτηκε ότι στο εξής οι παίκτριες θα δικαιούνται την ίδια αμοιβή με τους παίκτες όποτε καλούνται στην εθνική.
Κάθε παίκτρια μπορεί να διεκδικήσει μέχρι 50.000 από αυτό το ποσό (των 2 εκατομμυρίων δολαρίων). Με βάση όσα ανέφεραν οι δύο πλευρές, η Ομοσπονδία των ΗΠΑ δεσμεύτηκε ότι πλέον οι παίκτες και οι παίκτριες θα λαμβάνουν την ίδια αμοιβή και μπόνους όταν καλούνται σε φιλικούς και επίσημους αγώνες.
Η νικήτρια του Ballon d'Or, Μέγκαν Ραπίνο είχε δηλώσει «Αν κερδίζω ένα δολάριο κάθε φορά που παίζω και ένας άντρας κερδίζει τρία δολάρια, μόνο και μόνο επειδή κερδίζω δέκα παιχνίδια και εκείνος κερδίζει μόνο τρία παιχνίδια και έτσι κερδίζω 10 δολάρια και εκείνος εννέα δολάρια , δεν είμαι σίγουρη πώς είμαι εγώ που κερδίζει περισσότερα χρήματα».
Η Ένωση παικτριών της εθνικής ομάδας Γυναικών των ΗΠΑ αρχικά ζητούσε αποζημίωση ύψους 66.7 εκατ. δολαρίων, ωστόσο και αυτό το ποσό που έλαβαν - και κυρίως την διαβεβαίωση της ίσης αμοιβής - θεωρείται ένα τεράστιο βήμα μπροστά.
Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι ένας άνδρας λάμβανε 67.000 δολάρια αν κατάφερνε να συμπεριληφθεί στο ρόστερ των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, 9.375 δολάρια σε κάθε νίκη στην διοργάνωση και 5.000 στην ήττα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο 6-2 ανέβηκαν οι ερυθρόλευκοι
Η συνάντηση των δύο προπονητών
Ο Ραστόντερ σκόραρε με τακουνάκι
Οι Σάλιακας και Κάρμο ήταν οι σκόρερ της νίκης του Ολυμπιακού
Παρότι φέρεται να κέρδισε περίπου 200 εκατ. δολάρια κατά τη διάρκεια της καριέρας του
O αργεντίνικος Τύπος θεωρεί ότι ο Λιονέλ Μέσι αδικήθηκε
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ θύμισε σε δημοσιογράφο ότι είχε κατακτήσει το βραβείο,
Αντί για Πέμπτη ο αγώνας του Europa League θα γίνει μια μέρα πριν - Ο λόγος
Ο Αμερικανός φόργουορντ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των ερυθρόλευκων
Ο Γιαννάκης φέρεται να ήταν θύμα χειραγώγησης αγώνα κατά τη διάρκεια της προπονητικής του θητείας στον Άρη
Διακοπή συνεργασιών και τηλεοπτικών μεταδόσεων
Μια αγνή φίλαθλος στην οποία αφιερώθηκε η μασκότ της ομάδας της μιλάει στην ATHENS VOICE για τον Ηρακλή και τις στιγμές που θυμάται από τα 118 χρόνια ιστορίας του Γηραιού
Ο Γάλλος αστέρας δήλωσε συγγνώμη, αλλά μάλλον δεν το σώζει...
Μεγαλύτερη η ζημιά που υπέστη απ' ότι πίστευαν αρχικά οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού
Η διαδρομή και τα εμπόδια που έπρεπε να διανύσει ο Άγγλος αστέρας μέχρι το απόλυτο ατομικό βραβείο
Τι υποστήριξε στην απολογία του για τις 49 κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Είχε κατακτήσει ξανά το βραβείο το 2021 και το 2022
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.