Αθλητισμος

Στον «αέρα» η European Super League - Ποιες ομάδες αποχωρούν

Τεράστιες αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη για το «αντάρτικο» στο ποδόσφαιρο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
European Super League: Οπαδοί της Τσέλσι διαδηλώνουν για το σχεδιαζόμενο «σχίσμα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
European Super League: Οπαδοί της Τσέλσι διαδηλώνουν για το σχεδιαζόμενο «σχίσμα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο © EPA/Frank Augstein

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι και επίσημα εκτός European Super League, με Τσέλσι, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης να ακολουθούν όπως όλα δείχνουν.

Πολύ κοντά οι τίτλοι τέλους πριν καν αρχίσει το έργο με τη European Super League (ESL), καθώς οι πρώτες ομάδες αποχωρούν από τη νεοσύστατη διοργάνωση, που προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων στην Ευρώπη και την «έκρηξη» της UEFA.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πρώτη ομάδα που το ανακοίνωσε επίσημα ότι φεύγει. «Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαιώνει πως έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποχωρήσει από το European Super League» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της διοίκησης.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η Μπαρτσελόνα, η Τσέλσι και η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι έτοιμες να αποχωρήσουν από το γκρουπ των 12 ομάδων. Την ίδια στιγμή ιταλικά ΜΜΕ γράφουν για παραίτηση Ανιέλι από τη Γιουβέντους, την ώρα που ο CEO της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχώρησε.

Άμεση ήταν πάντως η αντίδραση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της Μάντσεστερ Σίτι, την «καλωσόρισε» πίσω στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. «Είμαι πανευτυχής που καλωσορίζω πίσω τη Σίτι στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια. Έδειξαν μεγάλη ευφυΐα, ακούγοντας τις φωνές και πάνω απ' όλα τους οπαδούς της» ανέφερε με νόημα.

Υπενθυμίζεται ότι με κοινή τους ανακοίνωση οι ομάδες Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Γιουβέντους, Ίντερ και Μίλαν έκαναν γνωστή πριν από δύο 24ωρα τη δημιουργία μιας νέας λίγκας, της European Super League.

 

 

Η απόφαση αυτή προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις ακόμα και στις τάξεις των οπαδών που υποστηρίζουν τους συλλόγους αυτούς, οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως ένα τέτοιο «σχίσμα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να συμβεί. «Λάβρος» ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, κατά των ανταρτών μίλησε με σκληρή γλώσσα και απείλησε με αποκλεισμούς παικτών από EURO και Μουντιάλ.

Ξεκάθαρη θέση πήραν και αρχηγοί κρατών, καταδικάζοντας την απόφαση που πήραν αυτές οι 12 μεγάλες ομάδες. Η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε ανοικτά τη διαφωνία της για τη European Super League, την ώρα που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι είναι «λάθος» η απόφαση για χωριστή - κλειστή λίγκα.

European Super League - Ποιες ομάδες αποχωρούν - Τι θα κάνει η Μπαρτσελόνα

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι και η αποχώρηση της Τσέλσι έχει «κλειδώσει», με την Μπαρτσελόνα να θέτει το θέμα σε ψηφοφορία στα μέλη της (σ.σ. οι μετοχές ανήκουν σε φιλάθλους) και την Ατλέτικο Μαδρίτης κάνει δεύτερες και τρίτες σκέψεις, κλείνοντας προς το «όχι».

Ισπανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο πρόεδρος της «Μπάρτσα» Ζοάν Λαπόρτα έχει βάλει όρο στο «κλειστό» συμβόλαιο με την ESL, σύμφωνα με τον οποίο τα μέλη του ποδοσφαιρικού club μπορούν να ψηφίσουν κόντρα στη συμμετοχή της ομάδας στη νεοσύστατη διοργάνωση. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο σύλλογος αποχωρεί. Παράλληλα, έντονο είναι το όργιο φημών ότι τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και η Άρσεναλ να βαδίσουν στο ίδιο μονοπάτι.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται έκτακτη τηλεδιάσκεψη των 12 ομάδων, καθώς το «αντάρτικο» των... πλουσίων έβγαλε από τα ρούχα του τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Παραίτηση - βόμβα από τον CEO Γούντγουορντ

Με τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του συλλόγου να είναι μεγάλες, ο CEO της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, υπέβαλε την παραίτησή του στον απόηχο των καταιγιστικών εξελίξεων με τη European Super League.

Αυτό μετέδωσε το Talk Sport, κάνοντας λόγο για παραίτηση - έκπληξη εν μέσω των ραγδαίων γεγονότων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά το «αντάρτικο» των 12 ομάδων.

 

 

 

Ιταλικά ΜΜΕ: Παραιτήθηκε ο Ανιέλι από πρόεδρος της Γιουβέντους

Το φιάσκο της διαφαινόμενης διάλυσης της European Super League υποχρέωσε τον Αντρέα Ανιέλι να υποβάλει την παραίτησή του από την προεδρία της Γιουβέντους, μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ.

Έπειτα από 11 χρόνια στο τιμόνι της Γιουβέντους, ο Αντρέα Ανιέλι αποχωρεί από τη «Μεγάλη Κυρία».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τον ιταλικό σύλλογο. Ο Ανιέλι, μαζί με τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, ήταν οι πρωτεργάτες για να στηθεί η ESL.

«Μπαρούτι» οι οπαδοί της Τσέλσι - Αντιδράσεις για το «αντάρτικο» με τη European Super League

«Καζάνι» που βράζει η Τσέλσι, με οπαδούς να διαδηλώνουν κατά της European Super League.

Το βράδυ της Τρίτης, στις 22.00, η Τσέλσι υποδέχεται την Μπράιτον για την 32η αγωνιστική της Premier League. Μαινόμενοι οπαδοί των «μπλε» συγκεντρώθηκαν δύο και πλέον ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης έξω από το «Στάμφορντ Μπριτζ» για να διαμαρτυρηθούν για τη συμμετοχή της ομάδας τους στη European Super League.

«Ρομάν κάνε το σωστό» γράφει το πανό που κρατούν οπαδοί της Τσέλσι έξω από το «Στάμφορντ Μπριτζ», διαμαρτυρόμενοι για τη European Super League
«Ρομάν κάνε το σωστό» γράφει το πανό που κρατούν οπαδοί της Τσέλσι έξω από το «Στάμφορντ Μπριτζ», διαμαρτυρόμενοι για τη European Super League © EPA/NEIL HALL

Βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για περισσότερους από 3.000 φιλάθλους, οι οποίοι κρατούν πλακάτ που γράφουν «RIP Football» και «Τσέλσι πρέπει να ντρέπεσαι».

 

 

Σημειώνεται ότι ο τεχνικός διευθυντής, Πίτερ Τσεχ, κατά την άφιξή του στο γήπεδο επιχείρησε να προσεγγίσει τους οπαδούς που είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική είσοδο, ωστόσο αποδοκιμάστηκε έντονα, παρόλο που και ο ίδιος -όπως και ο προπονητής Πεπ Γκουαρδιόλα- έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην απόφαση της ομάδας να συμμετάσχει στη European Super League.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ