- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
European Super League: Νέα αντίδραση από βρετανική κυβέρνηση
Παρόμοια στάση από ισπανική κυβέρνηση και Bayern
Αντιδράσεις από την βρετανική κυβέρνηση αλλά και την ισπανική για τη δημιουργία της European Super League
Εν μέσω γενικού αναβρασμού στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ισχυρές φωνές ενάντια στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης, κλειστής ελίτ λίγκας υψώνονται, σχεδόν από παντού,
Το βρετανικό κράτος, συντάσσεται με το ισπανικό, απευθύνοντας απειλές κατά των των ομάδων που πρωτοστατούν στην ανταρσία.
Εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης, ο υπουργός Πολιτισμού, Oliver Dowden, δήλωσε ότι η «θα προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να εμποδίσουμε τις βρετανικές ποδοσφαιρικές ομάδες (Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ) να προσχωρήσουν στην European Super League (ESL). Θα εξετάσουμε μέτρα όπως η νομοθεσία περί αθέμιτου ανταγωνισμού, η υποχρεωτική τροποποίηση της διοικητικής δομής των συλλόγων κ.α.»
Ο κ. Snowden ανακοίνωσε επίσης ότι η βρετανική κυβέρνηση προωθεί ένα ευρύτερο σχέδιο αναμόρφωσης του τρόπου λειτουργίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα. Στο σχέδιο αυτό θα δίνεται ιδιαίτερο βάρος στις απόψεις και τη θέληση των φιλάθλων.
Σε κάπως πιο ήπιους και υπαινικτικούς τόνους, ο Ισπανός υπουργός αθλητισμού José Manuel Rodríguez Uribes ανακοίνωσε ότι «κατόπιν επαφών με την UEFA και άλλες ομοσπονδίες, καθώς και με τους συλλόγους οι οποίοι εμπλέκονται στην ίδρυση της European Super League, εκ μέρους της ισπανικής κυβέρνησης δηλώνουμε πως δεν υποστηρίζουμε τη δημιουργία της εν λόγω λίγκας. Δεν επιθυμούμε να υπάρξει επιρροή της ESL στο ισπανικό ποδόσφαιρο, αλλά εάν προκύψει, θα θέλαμε να είναι θετική».
Ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου και διευθύνων σύμβουλος της Bayern Μονάχου, Karl-Heinz Rummenigge εξέδωσε ανακοίνωση στην οποίαν τονίζει ότι «η
Bayern δεν συμμετέχει στο εγχείρημα μιας Super League. Η Bayern αντιμετωπίζει θετικά τη μεταρρύθμιση στη διοργάνωση του Champions League διότι πιστεύουμε ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση για την εξέλιξη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τροποποιήσεις στους προκριματικούς γύρους θα επέφεραν κλιμάκωση της έντασης και θα όξυνε τα πνεύματα του τουρνουά. Δεν πιστεύω ότι η Super League θα λύσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι εξαιτίας του κορωνοϊού. Καλύτερα θα ήταν οι ομάδες να συνεργαστούν, με πνεύμα αλληλεγγύης προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι δαπάνες τους -ιδιαίτερα οι απολαβές των παικτών και οι προμήθειες των μάνατζερ- να προσαρμοστούν στα έσοδά τους, έτσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερος εξορθολογισμός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σπουδαίος επιθετικός του «τριφυλλιού» αποχαιρέτησε τον «Καπετάνιο»
Η ανάρτηση και η αναφορά στον Γκέμπελς
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ απολογήθηκε στην ΚΑΕ Ολυμπιακός για το σχόλιο που έκανε σε διαδικτυακή εκπομπή
Τι προβλέπει για τις ομάδες
Το αίτημα στη Super League
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Προσπάθησε αλλά λύγισε η Ελληνίδα τενίστρια
Υπογραφή Σύμβασης Συνεργασίας μεταξύ της Ε.Γ.Ο. της Πολιτείας και της LAMDA Development
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Τι αποκάλυψε ο Έλληνας αστέρας
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Βρήκε ξανά δίχτυα κόντρα στη Σέλτικ
Πού βρίσκεται ο Παναθηναϊκός
Τεράστια νίκη των Πειραιωτών
Πού βρίσκονται οι δύο ελληνικές ομάδες
Έφυγαν ηττημένοι από τη Γαλλία οι παίκτες του Κόντη
Μετά το 2-1 επί της Γιαγκελόνια στην πρεμιέρα
Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Δεν χάλασε τη βραδιά το γκολ των φιλοξενούμενων στο τέλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.