Visual Browsing
Σκηνή από τη θεατρική παράσταση «Το Τρίτο Στεφάνι» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη

Το Τρίτο Στεφάνι: Η θεατρική παράσταση ξανά online με 2 προβολές

Μετά από απαίτηση του κοινού και το ρεκόρ εισιτηρίων που έκοψε στις αρχές Δεκεμβρίου.
Σκηνή από τη θεατρική παράσταση «Το Τρίτο Στεφάνι» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη © Ελίνα Γιουνανλή
Η θεατρική παράσταση «Το Τρίτο Στεφάνι» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη επιστρέφει με δυο online προβολές στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2021.

Κατά τον εγκλεισμό στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα ψηφιακά μέσα μας έφεραν πιο κοντά στη θέαση θεατρικών, κινηματογραφικών και μουσικών παραστάσεων και άλλων πολιτιστικών δρώμενων που θα παρακολουθούσαμε σε φυσικούς χώρους αλλά οι πρωτόγνωρες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε, δεν το επέτρεψαν. Το κοινό «αγκάλιασε» αυτόν τον τρόπο ψυχαγωγίας και οι online προβολές γνώρισαν επιτυχία.

«Το Τρίτο Στεφάνι», σε σκηνοθ. Κ. Μαρκουλάκη, με τις Μ. Καβογιάννη & Μ. Κίτσου, στο Θέατρο Παλλάς.

Μεγάλη επιτυχία είχε και η μεταφορά της θεατρικής παράστασης «Το Τρίτο Στεφάνι» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο διαδίκτυο, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020. Μετά το ρεκόρ των 15.594 εισιτηρίων που έκοψε η πρώτη online streaming προβολή και μετά από απαίτηση του κοινού, η επιτυχημένη θεατρική εκδοχή του δημοφιλούς μυθιστορήματος του Κώστα Ταχτσή επιστρέφει για ακόμα δυο διαδικτυακές παραστάσεις, στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2021.

Πρωταγωνίστριες στο «Τρίτο Στεφάνι» είναι οι Μαρία Καβογιάννη και Μαρία Κίτσου, ενώ μαζί τους ένας εικοσαμελής θίασος σημαντικών ηθοποιών με οδηγό την πρωτότυπη μουσική του Μίνου Μάτσα, φέρνει επί σκηνής τους ήχους και τις εικόνες μιας ολόκληρης εποχής. Σε μια δύσκολη χρονική περίοδο για όλους τους κλάδους αλλά κυρίως τον χώρο του θεάτρου, οι δημιουργοί προσφέρουν έργο που συμβάλει στην ψυχή και το πνεύμα μας, μέχρι να επιστρέψουμε και πάλι στις αίθουσες. Μέχρι λοιπόν να ανοίξουν ξανά τα θέατρα, οι Θεατρικές Σκηνές δίνουν τη δυνατότητα στους Έλληνες θεατές αλλά κι εκείνους του εξωτερικού, να παρακολουθήσουν την sold-out παράσταση που ανέβηκε για 15 μόνο ημέρες πριν το δεύτερο lockdown.

Σχετικα
Γιώργος Κωνσταντίνου: Ο άγνωστος τσακωμός του με τον Κάρολο Κουν
Γιώργος Κωνσταντίνου: Ο άγνωστος τσακωμός του με τον Κάρολο Κουν

Από αριστερά: Η Μαρία Κίτσου και η Μαρία Καβογιάννη στη θεατρική παράσταση «Το Τρίτο Στεφάνι» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη
Από αριστερά: Η Μαρία Κίτσου και η Μαρία Καβογιάννη στη θεατρική παράσταση «Το Τρίτο Στεφάνι» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη © Ελίνα Γιουνανλή

Για τη μαγνητοσκόπηση και ένα αποτέλεσμα υψηλής ανάλυσης, χρησιμοποιήθηκαν πολλαπλές κάμερες και  ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης καθοδήγησε μια ειδική διαμορφωμένη τηλεσκηνοθεσία, ώστε να μεταδοθεί η μαγεία του θεάτρου από την σκηνή, στην ασφάλεια του σπιτιού μας.

Το έργο-σταθμός του Ταχτσή προβλήθηκε ως τηλεοπτική σειρά σε σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη το 1995 και αποτέλεσε υλικό για μια σειρά από παραστάσεις σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και Θανάση Παπαγεωργίου. «Είναι μια κατάθεση μνήμης όπου μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των ηρώων περνάει ολόκληρη η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Όχι με διάθεση διδακτική, αλλά μ ένα σπάνιο χιούμορ που αναδεικνύει καίρια όλα εκείνα για τα οποία αξίζει να παλεύει κανείς στη ζωή».

Σχετικα
9 Ελληνίδες που ξεχώρισαν το 2020
9 Ελληνίδες που ξεχώρισαν το 2020

Η Μαρία Καβογιάννη μαζί με ηθοποιούς της παράστασης «Το Τρίτο Στεφάνι» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη
Η Μαρία Καβογιάννη μαζί με ηθοποιούς της παράστασης «Το Τρίτο Στεφάνι» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη © Ελίνα Γιουνανλή

Όπως αναφέρει ο Κώστας Ταχτσής: «Η ζωή είναι στρόβιλος. Ευτυχία είναι να αγαπάς το στρόβιλο».

Σκηνή από τη θεατρική παράσταση «Το Τρίτο Στεφάνι» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη
Σκηνή από τη θεατρική παράσταση «Το Τρίτο Στεφάνι» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη © Ελίνα Γιουνανλή

Η Μαρία Κίτσου στη θεατρική παράσταση «Το Τρίτο Στεφάνι»
Η Μαρία Κίτσου στη θεατρική παράσταση «Το Τρίτο Στεφάνι» © Ελίνα Γιουνανλή

Πληροφορίες 

«Το Τρίτο Στεφάνι», Online Streaming μέσω του Viva.gr
15 Ιανουαρίου 2021 από τις 19:00 και 16 Ιανουαρίου 2021 από τις 15:00
Τιμή ηλεκτρονικού εισιτηρίου: 12,99€

Αγοράζοντας ένα εισιτήριο/κωδικό για την προβολή του live stream, θα μεταφερθείτε στη σελίδα παραγγελίας, όπου θα φαίνεται ο κωδικός εισόδου σας και σε πορτοκαλί πλαίσιο το link για την προβολή. Παράλληλα, θα λάβετε email από την Viva Services με θέμα «Viva Παραγγελία Νο ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ: - Τρίτο Στεφάνι - ONLINE Streaming», όπου θα βλέπετε επίσης τον κωδικό εισόδου για το video. Ο κωδικός εισόδου σας φαίνεται και στο PDF εισιτήριο σας, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από την παραπάνω σελίδα παραγγελίας.

Εισάγετε τον κωδικό αυτό στη σελίδα που αντιστοιχεί στην αγορά σας:

  • Για την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου από τις 19:00, η σελίδα προβολής είναι ΕΔΩ 
  • Για το Σάββατο 16 Ιανουαρίου από τις 15:00, η σελίδα προβολής είναι ΕΔΩ

Η προβολή θα είναι διαθέσιμη από την ώρα έναρξης της εκάστοτε προβολής έως και τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Μετά την πραγματοποίηση του check-in με τον κωδικό σας, έχετε 5 ώρες στην διάθεσή σας να παρακολουθήσετε την παράσταση. Μετά το διάστημα των 5 ωρών, ο κωδικός σας απενεργοποιείται. Σε περίπτωση αποσύνδεσης σας από την σελίδα μετά τις 00:00, δεν θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε ξανά είσοδο με τον κωδικό σας.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Διασκευή: Κ. Μαρκουλάκης, Νίκος Μανουσάκης
Σκηνικά: Πάρις Μέξης
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Κίνηση: Κική Μπάκα
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Ματθαίου
Βοηθός σκηνογράφου: Εύη Ανδριανού
Βοηθός ενδυματολόγου: Ειρήνη Γεωργακίλα
Μουσική διδασκαλία: Μαρία Γράμψα
Στίχοι: Σοφία Καψούρου
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Videos: Ελένη Κατρακαλίδη
Μαγνητοσκόπηση: VIEW MASTER FILMS
Παραγωγή: Θεατρικές Σκηνές

Διανομή (αλφαβητικά): Κώστας Ανταλόπουλος, Ειρήνη Βαλατσού, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Δανάη Επιθυμιάδη, Μαρία Καβογιάννη, Δημήτρης Καραβιώτης, Σύρμω Κεκέ, Μαρία Κίτσου, Τάσος Λέκκας, Ορνέλα Λούτη, Γιώργος Μακρής, Δημήτρης Μανδρινός, Στάθης Μαντζώρος, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Γιώργος Νούσης, Ελευθερία Παγκάλου, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Ελίζα Σκολίδη, Μενέλαος Χαζαράκης, Γιώργος Ψυχογυιός

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5