Το καλύτερο βιβλιοπωλείο – καφέ στις Αχαρνές
Πουλάει βιβλία αλλά κάνει και πολλά άλλα μαζί
Το βιβλιοπωλείο «Booksteps Art cafe» κάνει αυτό ακριβώς που ισχυρίζεται: πουλάει βιβλία, είναι ταυτόχρονα καφέ… αλλά και πολιτιστικός χώρος, εργαστήριο και καλλιτεχνικό στέκι
Φιλικό μου άτομο παρακολούθησε εργαστήρια/μαθήματα στο «Booksteps Art cafe» και μίλησε με ενθουσιασμό για το βιβλιοπωλείο – το οποίο είναι ένα κομψό, χαριτωμένο μαγαζί, βιβλιο-καφέ-πολυχώρος, μάλιστα με καλές τιμές. Το κέντρο της Αθήνας έχει αρκετά τέτοια, και χαίρομαι όταν απλώνονται προς τα έξω, σημαίνει ότι το βιβλίο σαν αντικείμενο, είδος, δημιούργημα, το βιβλίο από όλες τις απόψεις, δεν «βγήκε από τη μόδα» ούτε πέθανε ούτε τίποτα. Ορίστε, οι άνθρωποι κάθονται και πίνουν καφέ ή τσάι σε βιβλιοπωλεία! Υπάρχουν ελπίδες ότι αγοράζουν μέχρι και βιβλία, πράγμα χαρμόσυνο (ειδικά για κάτι άτομα σαν εμένα, που γράφουμε βιβλία…)
Στο «Booksteps Art cafe» τα απογεύματα λειτουργούν διάφορα workshop, εργαστήρια κάθε είδους για μικρούς και μεγάλους, «κάτι το οποίο ενισχύει την εξωστρέφεια, την κοινωνικοποίηση και την πολιτιστική διά-δραση», όπως λέει η κυρία που το τρέχει, η Άρτεμις Μπουραίμη. Η οποία αγαπάει πολύ τη δουλειά της (και το βιβλίο), αισθάνεται ωραία μέσα στο βιβλιοπωλείο-καφέ της, και κάνει ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς προκειμένου να κρατήσει το ενδιαφέρον ενός κοινού το οποίο το κερδίζει συνεχώς ο μπλιμπλικισμός (=η τεχνολογία): οργανώνει από στάνταρ παρουσιάσεις βιβλίων, για παιδιά ή ενήλικες και λέσχες ανάγνωσης, μέχρι «…Μουσικά παραμύθια, αναγνώσεις, αφηγήσεις, συζητήσεις, ομιλίες, όπως και μικρά θεατρικά δρώμενα, ή εικαστικά δρώμενα, που ενισχύουν το αίσθημα πολιτιστικής ανάτασης και ψυχαγωγίας». Εκτός του ότι βγάζουν τον κόσμο από το σπίτι του και τον φέρνουν σε επαφή με άλλο κόσμο.
«Booksteps Art cafe», καφέ-βιβλιοπωλείο, Δεκελείας 38, Αχαρνές, μόλις 5' από τον σταθμό του προαστιακού Αχαρνές, 6976160548
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πουλάει βιβλία αλλά κάνει και πολλά άλλα μαζί
Αν είσαι λάτρης της ασιατικής κουζίνας οφείλεις να το δοκιμάσεις — αν δεν το έχεις ήδη κάνει
Πολύ μικρό, με έξι-εφτά τραπεζάκια και τον Μπρους Λη να σε κοιτάζει βλοσυρός στο βάθος
Μια μοναδική δραστηριότητα στο παλαιότερο εργαστήρι του Μετς
Τύφλα να έχουν τα αμερικάνικα, εγγλέζικα και γενικά ξένα brunch
Το λεγόμενο soft shell crab μπέργκερ, είναι πιο νόστιμο απ' ό,τι πιστεύεις
Το διάσημο ιαπωνικό γλύκισμα έγινε αθηναϊκό street food
Πρωτότυπα workshop όπου παιδιά μαθαίνουν να εξερευνούν υλικά, υφές, μυρωδιές και γεύσεις
Κέικ-φαντάσματα, στοιχειωμένες κολοκύθες κι άλλα τρομακτικά γλυκά
Το σάντουιτς που θα ενέκρινε ο κάθε μερακλής Πολίτης!
Τη βλάχικη παράδοση της Θεσσαλίας, τα ωραία βούτυρα και τα τυροκομικά, όλα θα τα βρεις εδώ
Ναι, καλά διάβασες, η μακαρονάδα burger όντως υπάρχει
Coin toasts, taiyaki, δεκάδες εκδοχές σε matcha tea και k-pop parties
Τραγανό κοτόπουλο σε διαφορετικές εκδοχές, στο χέρι, με σούπερ τιμές
Τι θα έλεγες για ένα χυμό με καρπούζι και δυόσμο;
Σούπερ μάρκετ ανοιχτό βρέξει – χιονίσει με πολλά παραπάνω είδη από όσα φαντάζεσαι
Ολόφρεσκο, σαν φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι, το υγιεινό σποτ προσφέρει μια νέα φιλοσοφία για τους φρέσκους χυμούς
Βόλτες και ξεναγήσεις στην πόλη με χρώμα εξωτικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.