Ένα διαφορετικό κρεοπωλείον στην Κυψέλη και πού θα το βρεις
Για να γίνεις μάγειρας χωρίς να ξέρεις να μαγειρεύεις


Το Κρεοπωλείον, χαμηλά στην Κερκύρας, έχει τεράστια ποικιλία σε κρεατικά παντός τύπου, όλα εξαιρετικής ποιότητας και νοστιμιάς
Με μπαμπά και αδελφό κρεοπώλη, ο Γιώργος Μανταλάρας ήταν γυμναστής και Βαλκανιονίκης στο Δέκαθλο πριν αποφασίσει να στήσει το δικό του, νέας γενιάς κρεοπωλείο-παντοπωλείο, με σουξέ που ήδη έχει ξεπεράσει τα όρια της γειτονιάς. Η παλιά Κυψέλη αλλάζει, η νέα που εγκαθίσταται εδώ στη θέση της, φέρνει έναν άλλο, νεανικό αέρα με κοσμοπολίτικο προφίλ, στο δρόμο ακούς όλες τις γλώσσες της Βαβέλ, η Σπετσών γεμίζει σιγά-σιγά ωραία καφέ, γκουρμέ νέο-καφενεία. Διατηρώντας βεβαίως ακόμη όλα τα παλιά, γραφικά μαγαζιά μιας γειτονιάς που έχει ακόμη τον τσαγκάρη, τον μανάβη, τα ψιλικατζίδικα, τα παλιά της ζαχαροπλαστεία, τα κοσμηματοπωλεία, τα μπακάλικα, τον ράφτη και τον κύριο που θα επισκευάσει το ρολόι σου. Αν κάτι αλλάζει εντελώς στις νέες συνθήκες, είναι το καθημερινό φαγητό.
Οι νεότερες γενιές σπάνια βάζουν κατσαρόλα καθημερινά, τα διαμερίσματα φιλοξενούν κυρίως μοναχικές υπάρξεις, τα εναπομείναντα παππούδια προτιμούν να αγοράζουν έτοιμο το σπιτικό φαγητό της ημέρας. Το Κρεοπωλείον, είναι ο σωτήρας όλων, αφού σπάνια θα βρεις σε άλλο αντίστοιχο χασάπικο την ποικιλία από έτοιμες παρασκευές, που το μόνο που ζητούν από σένα, είναι να γυρίσεις το κουμπί του φούρνου στη σωστή θερμοκρασία. Σωτηρία αν επιστρέφεις κουρασμένος από τη δουλειά, ένα έτοιμο κοτο-μπιφτέκι ή ένα μοσχαρίσιο, ένα κεμπάπ από ζυγούρι, ένα μαριναρισμένο κοτόπουλο καλαμάκι, ένα χοιρινό με τη μαρινάδα του, ένα κοτόπουλο ή χοιρινό τηγανιά με τα λαχανικά του ή ένας χοιρινός γύρος με κρέας που να ξέρεις από πού κρατά η σκούφια του.

Αν, πάλι, έχεις καλεσμένους, υπάρχουν χιλιάδες λύσεις: κοτόπουλο ρολό πρωτότυπα τυλιγμένο σε σφολιάτα, γλυκόξινα καλαμάκια κοτόπουλο, κοντοσούβλι, μπιφτέκια γεμιστά με παρμεζάνα, σουτζουκάκια, παναρισμένες τορτίγιες με μοσχάρι ή κοτόπουλο, χοιρινή τηγανιά με λαχανικά, ένα λουκούμι-χοιρινό μπριζολάκι βουτύρου χωρίς κόκκαλο, καπνιστή πορκέτα, ένα ανάλαφρο κεμπάπ από πρόβατο ή μοσχάρι που δεν θα σου βαρύνει το στομάχι ή μπιφτέκια από black angus αν θες να περιποιηθείς με κάτι σπέσιαλ τους καλεσμένους σου ή μόνος σου να κάνεις το απόλυτο μπέργκερ. Στα πολύ σπέσιαλ, θα σου υποδείξω το πήλινο με αρτινό κοτόπουλο, τυριά και λαχανικά, και τις τιτανοτεράστιες μπιφτέκες, που γεμίζουν με ΠΟΠ φέτα του Κάραλη, πιπεριά και ντομάτα.

Η ποιότητα στο κρέας, ψαγμένη και μοναδική: μοσχαράκι από τα Τρίκαλα και τη Λάρισα, τα χοιρινά του Μπακρατσά που συνεργάζεται με το Κτηνιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα κουνέλια του Τρομπέτα από τα Μέγαρα που τα βρίσκεις και σε μπιφτέκι, το κοτόπουλο από την Άρτα. Άλλο ατού του Κρεοπωλείου, είναι η σωστή μεριδοποίηση, το κόψιμο αλλά και αυτό που λέμε σήμερα, κοπές. Άψογα μεριδοποιημένα οσομπούκο με το μεδούλι τους, μπριζόλες παντός τύπου, rib eye. Εδώ το μοσχαρίσιο φιλέτο περιγράφεται ως «μπον φιλέ», έτσι όπως συνήθιζαν να το αποκαλούν οι μερακλήδες αστοί της παλιάς Αθήνας και κόβεται και καθαρίζεται εξαιρετικά.

Αθλητής με γνώση της σωστής διατροφής, ο Γιώργος θα σου φτιάξει ό,τι του ζητήσεις ανάλογα με τη δίαιτα που ακολουθείς και όσο εκείνος σου τυλίγει ένα σνίτσελ ή κάποιο από τα καταπληκτικά του λουκάνικα, εσύ έχεις το χρόνο να διαλέξεις κάτι από τα ράφια: σπάνια ζυμαρικά, αγνά αλλαντικά μικρής παραγωγής, χειροποίητα ταχινοπιτάκια σε διαφορετικές γεύσεις, φρούτα κονφί, μαρμελάδες, σάλτσες, ντολμαδάκια, παξιμάδια, λαλάγγια, τα μουστοκούλουρα του Δαρεμά, κρασιά, χαλβά Κυργίων, μέλια, ξηρούς καρπούς, όσπρια από τη Φλώρινα και γενικά τα καλύτερα της μικρής, αυστηρά ελληνικής, παραγωγής, μέχρι και το σωστό μαχαίρι για μια μπριζόλα. Μαγαζί μικρό, φιλικό και οικείο, από κείνα που θυμίζουν παλιά γειτονιά, με την ανάλογη εξυπηρέτηση του Χρήστου, που πιο άξιο και εξυπηρετικό υπάλληλο δεν έχεις ξαναδεί.
Κερκύρας & Παξών 24-26, Κυψέλη, 210 8821616
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παϊδάκι εδώ είναι τραγανό, σωστά ψημένο και πολύ νόστιμο
Διαθέτει και του -πολωνέζικου- πουλιού το γάλα
Η Κατερίνα Μούρτζη μας έδωσε να δοκιμάσουμε και μετά μας είπε την ιστορία του
Δεν φαντάζεσαι τί κρύβεται πίσω από αυτή την πόρτα
Όχι μόνο μουσικές από βινύλια, αλλά και η τέλεια ατμόσφαιρα
Το σάντουιτς που θα ενέκρινε ο κάθε μερακλής Πολίτης!
Για να γίνεις μάγειρας χωρίς να ξέρεις να μαγειρεύεις
Ωραία κεριά και μια διακοσμητική μορφή τέχνης που προέρχεται από την Ιαπωνία
Τα παλιά μαγαζιά κρύβουν μέσα τους θησαυρούς
Ένας χώρος σαν από ταινία των 80s, γεμάτος πολύχρωμα arcade
Παραδοσιακή, κρεμένια, με ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ και μάλιστα καβουρδισμένα σωστά
Τα μπαμπαδάκια της «Καμέλιας» βάζουν κάτω όλα τα μπαμπαδάκια της Αθήνας, και τα σιροπιάζουν κι από πάνω
Η πίτσα σε όλες τις εκδοχές της έχει πάντα σουξέ, πόσο μάλλον η πίτσα σε χωνάκι
Νόστιμη, χορταστική και εορταστική!
Όλα αυτά σε ένα τέλειο δείπνο πάνω από την πόλη και κάτω από τα αστέρια
Ένα γιορτινό ταξί με δεκάδες λαμπιόνια, γιρλάντες και στολίδια παίρνει το βραβείο του πιο χριστουγεννιάτικου ταξι της πόλης
Τη βλάχικη παράδοση της Θεσσαλίας, τα ωραία βούτυρα και τα τυροκομικά, όλα θα τα βρεις εδώ
Τα καλύτερα, πιο τραγανά και νόστιμα Spring rolls του Βόρειου Τομέα και όχι μόνον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.