Tip of the day

Πού θα βρεις τα πιο φτηνά και σε τεράστια ποικιλία αμπαζούρ

Ο φωτισμός είναι η διάθεση ενός σπιτικού

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πού θα βρεις τα πιο φτηνά και σε τεράστια ποικιλία αμπαζούρ

Το Γυαλί και Φως, στην οδό Αθηνάς, σου βγάζει το καπέλο και στο φοράει καινούργιο

Το χειροποίητο φωτιστικό είναι μια τέχνη παλιά, που δυστυχώς, κοστίζει από ακριβά έως πάρα πολύ ακριβά. Το καπελάκι μιας απλίκας, τα καπελάκια του πολυέλαιου, ένα λαμπατέρ επιδαπέδιο, συγκαταλέγονται στα είδη πρώτης ανάγκης για τη διάθεση του σπιτιού μας, διότι χωρίς σωστό φως, ζωή χαρισάμενη δεν υπάρχει. Με τον γλόμπο στο κέντρο του ταβανιού, το μόνο που μπορείς να στήσεις είναι κρατητήριο, κρεοπωλείο ή μηχανουργείο. Το πονηρούλι πλάγιο φως είναι αυτό που θα δώσει αύρα χαλαρωτική, σέξι τσαχπινιά, θαλπωρή και αγκαλιά σε ένα χώρο. Ο ζεστός φωτισμός σκοτώνει τη μοναξιά, φτιάχνει το κέφι, δίνει αυτό το κατιτίς που δεν αντιλαμβάνεσαι αμέσως αλλά δίνει το στίγμα, κάνοντας φιλόξενο το σπίτι σου.

Γυαλί και Φως

Μέχρι να καταλήξω στην Ελένη -δηλαδή στο Γυαλί και Φως-, έχω κάνει την περιφορά όλων των αμπαζουράδων της πόλης, καθότι τυγχάνω εθισμένη στο καπέλωμα του ο,τιδήποτε εκπέμπει φως. Για τις τιμές, αλλά και για την ίδια την Ελένη, που γίνεται αμέσως φίλη σου, σου βρίσκει λύσεις και στα πιο απίθανα και με μαγικό τρόπο σε εξυπηρετεί στο πιτς-φιτίλι ακόμη και όταν το μαγαζί βουλιάζει. Και επίσης, επειδή πίσω της κρύβεται μια παλιά οικογενειακή επιχείρηση στον Πειραιά, του πεθερού που πέρασε στον άντρα της, με άλλα λόγια μάστορες περιωπής, με εμπειρία και αψεγάδιαστο φινίρισμα στη δουλειά τους.

Γυαλί και Φως

Αν θέλεις ένα καινούργιο καπέλο, εδώ θα βρεις ποικιλία τεράστια αλλά μπορείς να πας και με το δικό σου ύφασμα ή το δικό σου χαρτί. Το θέλεις ρομαντικό, σοφιστικέ, new age, λιτό κι απέριττο ή τύπου γαλλικό μπουντουάρ; Χιλιάδες φόρμες στριμώχνονται να σε εξυπηρετήσουν και υποψιάζομαι πως θα πας για κάτι συγκεκριμένο και στην πορεία θα αλλάξεις πορεία. Εδώ θα βρεις την πιο μεγάλη ποικιλία σε γυαλιά, οπαλίνες και φυσητά γυαλιά, αν η γάτα σου κατά λάθος έσπασε το λαμπατέρ που κληρονόμησες από τη γιαγιά και τα έχεις βάψει μαύρα. Μαζί και τους πιο πρωτότυπους πολυελαίους, αν θέλεις να συνδυάσεις την κλασική αξία του πολύφωτου με κάτι φρέσκο και απόλυτα σημερινό. Δικά μου αγαπημένα τα καπέλα που ζωγραφίζονται στο χέρι, ασυνήθιστα και μοναδικά.

Γυαλί και Φως

Αν το οποιοδήποτε φωτιστικό σου έχει πάθει ατύχημα, εδώ θα αναλάβουν να το γιατρέψουν, να στο επιστρέψουν καινούριο. Ψαχουλεύοντας στα ράφια, μέχρι να εξυπηρετηθεί η κυρία που προηγείται, το πιο πιθανό είναι να έχεις μπει σε διάθεση γενικής αναδιοργάνωσης της ντεκορασιόν του σπιτιού σου. Είναι φοβερό πόσες ιδέες μπορεί να ανάψει στον εγκέφαλό σου, ο γλόμπος ενός αμπαζούρ.

Γυαλί και Φως, Αθηνάς 29, 2114057492

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ