Tip of the day

Πού θα φας το καλύτερο κοντοσούβλι προβατίνας;

Για κοντοσούβλια, γουρουνοπούλα, προβατίνα και άλλες αμαρτωλές επιλογές στο στέκι της οδού Ευελπίδων

Δημήτρα Μέττου
Δήμητρα Μέττου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Άρχοντα της Σούβλας»

Στον «Άρχοντα της Σούβλας» επί της Ευελπίδων τρώμε ζουμερά κοντοσούβλια, γουρουνοπούλα και προβατίνα σκέτο λουκούμι

Ας πούμε ότι βγήκες αργά, ήπιες και κανένα ποτό παραπάνω (ή και δύο, ή και τρία, δεν κρίνω) και ψάχνεις κάτι να φας για να τα «ρουφήξει». Ξέρεις, αυτές τις λιγούρες που σε πιάνουν μόλις χτυπάει το hangover… Ή μπορεί να ψάχνεις ένα μέρος για να γιορτάσεις την Τσικνοπέμπτη που κοντοζυγώνει, αλλά θες να πληρώσεις «φιλικά» και να φας μέχρι να σκάσεις. Ε λοιπόν μόλις το βρήκες αυτό το μέρος: λέγεται «Άρχοντας της Σούβλας» και είναι πάνω στην Ευελπίδων.

Το μαγαζί είναι απλό, ταπεινό και συνοικιακό, χωρίς να προσπαθεί να αποδείξει πολλά, αλλά νόστιμο με έναν τρόπο απολαυστικά παραδοσιακό. Οι επιλογές είναι λίγες και καλές, σαν κάθε καλό «λαϊκό» οβελιστήριο που σέβεται τον εαυτό του: τρία κοντοσούβλια, ένα εξοχικό, ένα κοκορέτσι, γουρουνόπουλο και κοτόπουλα ολόκληρα, όλα ψημένα στη σούβλα μέχρι να γίνουν και ξεροψημένα και ζουμερά, κόλαση για κάθε κρεατοφάγο. Όλα τα βρίσκεις σε μερίδες, τυλιχτά ή του κιλού, σε τιμές εξαιρετικά συμφέρουσες. Τα συνδυάζεις και με μια παγωμένη μπίρα και μόλις έφαγες το πιο ωραίο και φτηνό late night «βρώμικο».

«Άρχοντα της Σούβλας»

Best seller (και δικαιολογημένα) είναι το κοντοσούβλι προβατίνας, σιγοψημένο μέχρι που λιώνει στο στόμα, λιπαρό όσο πρέπει και απέξω περιτριγυρισμένο από μια τραγανή «πετσούλα» (του ονείρου!). Λαχταριστό, παραδοσιακό, μια επιλογή που τιμούν όλοι οι σωστοί μερακλήδες- ιδίως αυτοί των πέριξ των περιοχών του Πολυγώνου, της Κυψέλης, Γκύζη και της πλατείας Βικτωρίας, και όχι μόνο.  Αν είσαι ακόμη πιο μερακλής, εδώ πέρα θα βρεις και κεφαλάκι αρνίσιο, μεζέ πολύ παραμελημένο αλλά σκέτο έδεσμα που θα εκτιμήσεις αν τύχει και το δοκιμάσεις.

Ο «Άρχοντας της Σούβλας» είναι ανοιχτός καθημερινά 11.00 πμ-11.00 μμ – όμως εγώ το έχω πετύχει στις επάλξεις και στις 2 τα ξημερώματα, και μεταξύ μας να το πω, νομίζω πως όλα είναι πιο νόστιμα προς το τέλος της νύχτας.

Ευελπίδων 79, 2117503000

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ