Tip of the day

Πού θα βρεις pop τσάντες με ρετάλια από τέντες μπαλκονιών

Τσάντες και αξεσουάρ που αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χρώματα και μοτίβα των μπαλκονιών της Αθήνας

efterpi-mouzakiti.jpg
Ευτέρπη Μουζακίτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pop τσάντες από ρετάλια

3QUARTERS: Ένα αθηναϊκό slow fashion brand που φτιάχνει τσάντες από ρετάλια τεντών

Ο ήλιος της Αθήνας και η διαχείριση των ρεταλιών τεντών είναι η ιδέα πίσω από το 3QUARTERS, ένα από τα πρώτα brand βιώσιμης μόδας στην Ελλάδα. Από το 2015, ο Γιάννης και η Γαρυφαλλιά Πιτσάκη, οι ιδρυτές του 3QUARTERS, δουλεύουν ένα πλήρως κυκλικό μοντέλο παραγωγής. Ανακυκλώνουν τέντες φτιάχνοντας πολυμορφικές, αδιάβροχες τσάντες και αξεσουάρ, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τα ιδιαίτερα χρώματα και μοτίβα των μπαλκονιών της Αθήνας.

Οι δυο τους, η μια αρχιτέκτονας και ο άλλος φωτογράφος, είναι δυο αδέλφια που ξαναβρέθηκαν στην Αθήνα μετά από χρόνια στο εξωτερικό, σε ένα διάλειμμα από την καριέρα τους. Είναι λάτρεις του χειροποίητου, του premium σχεδιασμού, της ανακύκλωσης και της Αθήνας. Και έτσι προέκυψε η ιδέα, να δουλέψουν με τις τέντες, ένα υλικό που θεωρούν πολύ αντιπροσωπευτικό της πόλης.

3quarters

Μια και οι δυο είναι ποδηλάτες του κέντρου ξεκίνησαν με την τσάντα πλάτης, που είναι και το πιο πετυχημένο μοντέλο τους. Ακολούθησαν το τσαντάκι φαγητού, για το κολατσιό στη δουλειά, και βέβαια η τσάντα για τα ψώνια για την επίσκεψη στην λαϊκή της γειτονιάς. Το 3QUARTERS είναι ένα brand που στηρίζει την εντοπιότητα. Όλη η παραγωγή γίνεται στο εργαστήρι που έχουν στο κέντρο της Αθήνας και προμηθεύονται όλα τα υλικά από του Ψυρρή, στηρίζοντας την οικονομία της γειτονιάς τους.

Ο Γιάννης και η Γαρυφαλλιά πιστεύουν πως όπως κάθε μπαλκόνι αντικατοπτρίζει το στιλ και τον τρόπο ζωής του κάθε ενοίκου, έτσι και η κάθε τσάντα είναι μοναδική, σχεδιασμένη ξεχωριστά και κομμένη και ραμμένη. Υπάρχουν μάλιστα και vegan τσάντες με ιμάντες από κλωστουφαντουργική κάνναβη και φελλό. Η κάθε τσάντα 3QUARTERS είναι «πράσινη» και μοναδική, με σύγχρονο και εξαγώγιμο design που στηρίζεται στην κυκλική οικονομία.

3quarters.

3QUARTERS, Αγίου Δημητρίου 19, Ψυρρή, 2111832311

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ