Tip of the day

Πού θα ζήσεις την καλύτερη εμπειρία simulation racing με κορυφαία αγωνιστικά αυτοκίνητα;

Στην Γλυφάδα θα «τρέξεις» στο καλύτερο εικονικό rally

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sim Club: ο πρώτος χώρος εικονικού μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκεται στη Γλυφάδα
Sim Club: ο πρώτος χώρος εικονικού μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκεται στη Γλυφάδα

Sim Club: ο πρώτος χώρος εικονικού μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκεται στη Γλυφάδα και χαρίζει την εμπειρία οδήγησης κορυφαίων αγωνιστικών αυτοκίνητων σε πραγματικές πίστες

Αν είσαι θαυμαστής του μηχανοκίνητου αθλητισμού, παρακολουθείς F1 ή WRC αγώνες και κάνεις κρυφά όνειρα ότι μια μέρα θα βρεθείς να οδηγάς ένα τέτοιο αμάξι σε μια τέτοια πίστα, τώρα είσαι ένα «γκάζι» πιο κοντά στο όνειρο σου. Το Sim Club είναι ο πρώτος χώρος εικονικού μηχανοκίνητου αθλητισμού που μας δίνει τη δυνατότητα να οδηγήσουμε κορυφαία αγωνιστικά αυτοκίνητα παγκοσμίου φήμης και μάλιστα, σε συνθήκες που θυμίζουν ρεαλιστικούς αγώνες- κάτι που μπορώ να επιβεβαιώσω και εγώ η ίδια.

Sim Club, 6 προσομοιωτές αγωνιστικής οδήγησης
Έξι προσομοιωτές αγωνιστικής οδήγησης στο Sim Club

Την περασμένη Τετάρτη, κάνοντας βόλτα στη Γλυφάδα, το μάτι μου έπεσε σε ένα μαγαζί γεμάτο οθόνες. “Ιnternet Cafe”, σκέφτηκα και έκανα λάθος. Δεν πρόσεξα ότι αυτές οι οθόνες δεν ήταν υπολογιστές, αλλά τηλεοράσεις, αυτές οι καρέκλες δεν ήταν γραφείου αλλά αυτοκινήτου -είχαν και ζώνη ασφαλείας- και μπροστά τους δεν είχαν πληκτρολόγιο, αλλά τιμόνι. Πολύ γρήγορα βρέθηκα να ρωτάω τον υπάλληλο τα πάντα για αυτές τις έξι «πιλοτικές» θέσεις και εκείνος να μου απαντάει με κάθε λεπτομέρεια. Συγκεκριμένα, το Sim Club έχει έξι υπερσύγχρονους προσομοιωτές αγωνιστικής οδήγησης. Η κάθε θέση έχει όλα τα εξαρτήματα του εσωτερικού ενός αμαξιού (τιμόνι, πηδάλια, λεβιέ κλπ) και τρεις οθόνες πλήρους κίνησης που σε μεταφέρουν νοητά στην πίστα που «τρέχεις», το οποίο δεν είναι και δύσκολο αφού όλες οι πίστες -100 στο σύνολο!- είναι όμοιες με τις πραγματικές γιατί έχουν σκαναριστεί με λέιζερ.

Ο χώρος του Sim Club και αναπαράσταση των πιστών
Ο χώρος του Sim Club και αναπαράσταση των πιστών

Εγώ ξεκίνησα δειλά δειλά με τη Monza στην Ιταλία -η ευκολότερη, με μεγάλες ευθείες και ελάχιστες στροφές, και για αμάξι μου πρότειναν το GT-4 σε αυτόματο ανάμεσα σε F1, WRC, GT-3 και Drift-όχι πως κατάλαβα τι εστί, αλλά μου εξήγησαν πως είναι το κατάλληλο για αρχάριους και εννοείται το δέχτηκα. Προμηθεύτηκα γάντια- για λόγους υγιεινής, έπιασα σφιχτά το τιμόνι -μη μου φύγει το αμάξι- και ετοιμάστηκα για «εκτόξευση». Ήταν πραγματικά σα να βρίσκομαι μέσα σε κάποιο γρήγορο αμάξι και να «φλέγονται» οι τροχοί μου. Λόγω του προσομοιωτή κίνησης, ένιωθα κάθε μου ενέργεια: την επιτάχυνση, το φρενάρισμα, τις στροφές, το ολισθηρό έδαφος, τη σύγκρουση με το άλλο όχημα -δεν την αποφύγαμε, το ομολογώ! Σίγουρα, στο real feeling βοήθησε και ο ήχος από τα ακουστικά. Και το καλύτερο ήταν ότι έπαιξα στην ίδια πίστα με τον φίλο μου τον Παναγιώτη και τον νίκησα, οπότε σε καμιά περίπτωση δε θα έλεγα πως το simulation racing είναι ανδροκρατούμενο σπορ/hobby. Αντί για τον Παναγιώτη, αν θες μπορείς να ανταγωνιστείς τον Χάμιλτον-υπάρχει και αυτή η δυνατότητα.

Τιμόνι σε μονοθέσιο όχημα F1
Τιμόνι σε μονοθέσιο όχημα F1

Έμαθα ακόμη ότι το Sim Club επισκέπτονται και επαγγελματίες οδηγοί για να προπονηθούν κατάλληλα, αλλά και νέοι οδηγοί πριν βγουν στο δρόμο για να πάρουν μια γεύση. Καθένας μπορεί να κάνει εκπαίδευση και εξάσκηση σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες (Race, Practice, Track Day, Drift και Hot Lap). Αν αισθάνεσαι confident με τις επιδόσεις σου, μπορείς να συμμετέχεις και σε κάποια από τα τουρνουά που διοργανώνει το Sim Club. Αυτός ο χώρος είναι και μια τέλεια ιδέα για παιδικό πάρτι, ακόμα και για μεγάλα παιδιά.

Η εμπειρία του simulation racing
Η εμπειρία του simulation racing

Ολοκληρώνοντας την πίστα δήλωσα ότι θα ξαναπάω. Ελπίζω την επόμενη φορά να συνεχίσω με πιο challenging πίστες και γιατί όχι κάποτε να τρέξω την Νordschleif στη Γερμανία, μία από τις δυσκολότερες.

Το Sim Club λειτουργεί καθημερινές και ΣΚ από τις 3 το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ.

Τip: Κάνε online κράτηση πριν πας, έχει και έκπτωση 15%.

Extra tip: Μην πας φαγωμένος/η και μη ντυθείς βαριά, δεν αποκλείεται και να ιδρώσεις με τόση κινητικότητα και αδρεναλίνη.

Αγίου Ιωάννου 13, Γλυφάδα, 166 74

210-8980746

www.simclub.gr

Instagram: simclub.eu

Facebook: SimClub

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ