Tip of the day

Πού θα ζήσεις το απόλυτο «Bread experience»;

Τρώγοντας λαχταριστό μωβ παντζαρόψωμο, ψωμί με άνθρακα, σοκολάτα και καφέ

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Line Athens

Στο Line Athens η Φαίδρα Σβανά φτιάχνει καταπληκτικά ψωμιά και δεν μένει… ψίχουλο

Η αυτοδίδακτη baker Φαίδρα Σβανά με τους ευφάνταστους πειραματισμούς της φτιάχνει κάποια από τα πιο νόστιμα ψωμιά της Αθήνας, τα οποία (εκτός από το να τα βλέπεις να κατακλύζουν το feed σου στο Instagram) μπορείς να δοκιμάσεις στο μενού του Line Athens. Στο τραπέζι σου, παραγγέλλοντας το πιάτο με την ποικιλία ψωμιών (γιατί είναι πιάτο που παραγγέλνεις κανονικά), φτάνει ένα καλαθάκι με φέτες σε διάφορες γεύσεις και αποχρώσεις μαζί με κάποια συνοδευτικά, ανάμεσά τους σπιτικό βούτυρο ή τσάτνει. Όλα προσεκτικά διαλεγμένα να ταιριάζουν και να αποτελούν μια αξέχαστη γευστική έκπληξη. Για παράδειγμα, το μωβ ψωμί (το χρώμα το παίρνει από παντζάρι) συνοδεύεται με ελαιόλαδο αρωματισμένο με πορτοκάλι. Μαζί με αυτό θα δοκιμάσεις κι ένα κρίθινο ψωμάκι με καταπληκτικό κριθάρι από την Λήμνο, ένα τυρένιο με ξινόγαλο κι ένα με μαύρο σκόρδο. Η Φαίδρα όμως πειραματίζεται στις ζυμώσεις της και με σπιρουλίνα, μοβ πατάτα Περού, ενεργό άνθρακα ή πάπρικα δημιουργώντας στο εσωτερικό των ψωμιών εντυπωσιακά σχέδια.

Line Athens

Η φιλοσοφία του Line Athens είναι αυτή του Zero Waste γι' αυτό και διάφορα φρούτα που περίσσεψαν από την κουζίνα, τα υγρά από το σύκο ή το ζουμί μέσα στο οποίο έχουν ζυμωθεί οι πίκλες καρότου, μπορεί να αποτελέσουν μέρος των ψωμιών. Η Φαίδρα έχει πειραματιστεί και μελετήσει πολύ προτού καταλήξει στις βασικές συνταγές της. Για παράδειγμα στο παντζαρόψωμο, που πριν ψηθεί η ζύμη του είναι έντονα μoβ αλλά μετά το ψήσιμο βγαίνει καφέ, αποφάσισε να χρησιμοποιεί ασκορβικό οξύ, δηλαδή βιταμίνη C, που από τη μια δεν επηρεάζει τη γεύση και έπειτα βοηθά το χρώμα να μένει ζωντανό.

Line Athens

Η Φαίδρα φτιάχνει και πεντανόστιμα γλυκά ψωμιά: αυτά που σερβίρονται στο πρωινό και έχουν γεύση καφέ και σοκολάτας (ταιριάζουν υπέροχα με σπιτική πραλίνα φουντουκιού), έχουν μέλι από βαμβάκι ή είναι κλασικά με βούτυρο ενώ υπάρχει και ένα ψωμί με τρία διαφορετικά αλεύρια, αρωματισμένο με μαστίχα, κάρδαμο και αστεροειδή γλυκάνισο.

Line Athens: Αγαθοδαίμονος 37, Κάτω Πετράλωνα, 2103421311

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ