Οινοξένεια 2017: Η Τοσκάνη της Ελλάδας έχει τη δική της γιορτή
Ένα δεκαήμερο στη μαγευτική Αιγιάλεια γεμάτο με γευσιγνωσίες κρασιού, περιηγήσεις σε αμπελώνες και δεκάδες γεύσεις
Χρυσαφένιοι ελαιώνες, γαλάζια νερά και αμπελώνες ως εκεί που φτάνει το μάτι. Η Αιγιάλεια είναι τόπος πανέμορφος και δεν είναι λίγοι αυτοί που παρομοιάζουν τις πράσινες πλαγιές της με την Τοσκάνη. Οι κάτοικοί της άλλωστε ασχολούνται με την αμπελουργία από την αρχαιότητα. Και τα καταφέρνουν περίφημα.
Από 17 έως 27 Αυγούστου αυτή η μαγευτική γωνιά της Πελοποννήσου ανοίγει την αγκαλιά της και υποδέχεται οινόφιλους, περιηγητές και ταξιδιώτες στα Οινοξένεια 2017. Φέτος, πέμπτη χρονιά που πραγματοποιείται αυτή η πολύχρωμη γιορτή, το πρόγραμμα είναι πιο πλούσιο από ποτέ. Κάθε επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στους αμπελώνες, να επισκεφθεί έξι ανοιχτά οινοποιεία, να συμμετέχει σε γευσιγνωσίες κρασιού, να δοκιμάσει γεύσεις και εδέσματα της παραδοσιακής τοπικής κουζίνας, να παρακολουθήσει εκθέσεις, συναυλίες και πολλές ακόμα εκδηλώσεις.
Ασπρογιάχνι και αυγά καγιανά, κολοκυθοανθοί αυγολέμονο και γεμιστά ντολμαδάκια με ρύζι και μαύρη σταφίδα, μπακαλιάρος με σταφίδες και μπουργέτο, βεργάδι με φασολάκια και κατσικάκι λαδορίγανη, τόσες και τόσες γεύσεις σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και τη ροδοζάχαρη, ένα φημισμένο γλυκό της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγίου που παράγεται από τα τριαντάφυλλα του μοναστηριού, έπειτα από ειδική επεξεργασία των ροδοπέταλων. Τρώγεται σκέτη, με παγωτό ή με γιαούρτι.
Εννοείται ότι όλες οι παραπάνω γεύσεις βρίσκουν το ιδανικό τους ταίρι σε κάποια από τις Π.Ο.Π οινικές ποικιλίες της περιοχής. Άλλωστε για χάρη τους γίνονται όλα. Δέκα μέρες αφιερωμένες στον πολυβραβευμένο Ροδίτη, στον ζωηρό Σιδερίτη, στην ξακουστή Μαυροδάφνη, στο κομψό Λαγόρθι και στο Μαύρο Καλαβρυτινό.
Κάθε κρασί έχει μια ιστορία να πει. Αξίζει να τις ακούσεις όλες σε αυτό το γευστικό φεστιβάλ, ειδικά φέτος που η καινούργια Ολυμπία Οδός κάνει πιο εύκολα τα πράγματα και σε φέρνει γρηγορότερα κοντά τους.
Περισσότερες πληροφορίες: www.oinoxeneia.gr
*Ο θεσμός «Οινοξένεια» διοργανώνεται για 5η χρονιά από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Βασικοί πρωταγωνιστές και συνδετικός κρίκος όλων των δράσεων είναι οι εκλεκτοί οίνοι της Αιγιάλειας και τα οινοποιεία του «Δικτύου Οινοξένεια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από 10 έως 12 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Ένας ιδιαίτερος οινοπροορισμός στον Πειραιά
Οι ελληνικές ποικιλίες κρασιού που ξεχώρισαν και το ποτό που βρέθηκε στην κορυφή
Στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου «πήγαινε» με Ρομπόλα Κεφαλονιάς
Έντονες γεύσεις ζητούν το ταίρι τους σε μια ρετσίνα
Κρασιά της γιορτής σε εντελώς value for money τιμές
Το πολυαναμενόμενο τριήμερο οινικής γευσιγνωσίας της Αθήνας έρχεται και πάλι
Αναμένουμε το Σάββατο 2 Μαρτίου για την απονομή των βραβείων…
Πάρε του/της δώρο ένα κρασί και πιείτε το μαζί
Φρουτώδη κρασιά, εκλεκτές γεύσεις και πολλή αγάπη
Aνακαλύψτε εκλεπτυσμένες εναλλακτικές που θα προσθέσουν μια νότα ρομαντισμού στην ερωτική αυτή βραδιά.
Βότανα, αρώματα και χειροποίητες τεχνικές σε ένα premium distillery στη μέση του πουθενά
Τα εκλεκτά κρασιά του Nico Lazaridi από το Παγγαίο αντάμωσαν με τις φίνες μαγειρικές του Απόστολου Αλτάνη στη Θεσσαλονίκη
Η νεότερη προσθήκη στα Εξάρχεια με τους φανατικούς θαμώνες
Η πολυαναμενόμενη για τους λάτρεις του κρασιού εκδήλωση μας περιμένει αυτή τη Δευτέρα στο Ζάππειο
Ομορφαίνει με κρασιά και αρώματα της Νότιας Ελλάδας τα τσιμπούσια του Βορρά
Ο γνωστός Ελληνογάλλος σκηνοθέτης Ρομέν Γαβράς είναι ένας από τους ιδιοκτήτες
Φτιάξε ξύδι, παγάκια κρασιού, cocktails ακόμη και μαρμελάδα!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.