- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάμε σινεμά για να πιούμε κρασιά από το Wine is Fine;
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Μια βραδιά σινεμά, οίνου και γαστρονομίας στην Αίγλη Ζαππείου με την ομάδα του Wine is Fine
To Wine is Fine άνοιξε την άνοιξη του ’23 και μας κέρδισε με τη χαλαρή, απροσποίητη διάθεσή του, το φίνο μενού του και τα υπέροχα, οργανικά κρασιά του. Η επιτυχία ήταν τόσο άμεση, που το φρέσκο αυτό wine bar κατάφερε να δημιουργήσει μία κατάδική του πιάτσα εκεί, στον πεζόδρομο της Βίσσης, τον δρόμο των πομολάδικων. Πίσω από την μπάρα και μέσα στην κουζίνα του μια δυνατή ομάδα νέων παιδιών, δύο Γάλλοι και ένας Έλληνας που φέρνουν στο ποτήρι μας τα πιο αξιόλογα κρασιά και βάζουν στο πιάτο μας τοπικές πρώτες ύλες. Αυτή η ανήσυχη ομάδα, λοιπόν, επανέρχεται για να μας σερβίρει και πάλι κρασί, αλλά αυτή τη φορά σε ένα… θερινό σινεμά.
Την Τρίτη 23 Ιουλίου το Wine is Fine θα βρίσκεται στο ιστορικό θερινό σινεμά Αίγλη Ζαππείου για μια βραδιά-εμπειρία, όπου η γαστρονομία θα συναντήσει την 7η Τέχνη. Η Αίγλη Ζαππείου, που μετρά πια πάνω από έναν αιώνα ζωής, πρόσφατα ανακαίνισε το σινεμά της και μας περιμένει και πάλι για ταινίες κάτω από τα αστέρια. Το βράδυ της 23ης Ιουλίου θα προβάλλεται το αριστούργημα του γάλλου σκηνοθέτη Φρανσουά Τρυφώ «Ζιλ και Τζιμ», αλλά με τρόπο που δεν το έχεις απολαύσει ποτέ, μια που το μενού της βραδιάς το έχει αναλάβει η ομάδα του Wine is Fine!
Το μενού είναι μυστικό. Αλλά αυτό που μπορούμε να σας πούμε είναι πως είναι εμπνευσμένο από τη συγκεκριμένη ταινία. Εκτός από τα πιάτα-έκπληξη το κοινό θα μπορεί να δοκιμάσει και μια ποικιλία από διαφορετικά, οργανικά κρασιά, αλλά και να προμηθευτεί από το ανανεωμένο μπαρ του σινεμά οτιδήποτε έξτρα θελήσει για να συνοδεύσει την ταινία.
Αν δεν έχεις κανονίσει τίποτα για την Τρίτη, μόλις βρήκες τι θα κάνεις. Μπορείς να κλείσεις το εισιτήριο σου σήμερα κιόλας, πατώντας εδώ.
Λίγα λόγια για την ταινία:
Ζιλ και Τζιμ (1962)
Ο Jules, ένας ντροπαλός συγγραφέας από την Αυστρία, και ο Γάλλος φίλος του Jim, γνωρίζουν την Catherine, μια παρορμητική και απόλυτα ελεύθερη στο πνεύμα κοπέλα. Μοιραία, θα δημιουργηθεί ένα ερωτικό τρίγωνο, μποέμικο αλλά και τραγικό ταυτόχρονα, με φόντο την περίοδο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.