Mimi Bar Athens, η νέα άφιξη στο Κουκάκι θα γίνει το επόμενο στέκι μας
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Mimi Bar Athens: Το καινούργιο μαγαζί στην οδό Βυζαντίου, με afro-house μουσικές, διάθεση -πάντα- για πάρτι και την πιο cool ομάδα
Λένε ότι η Αθήνα είναι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και πως σε κάθε της στενό θα βρεις κάτι διαφορετικό. Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω και τα δύο. Μαθαίνω από γνωστό γνωστού για ένα μπαρ που μόλις άνοιξε στο Κουκάκι -έτσι ανακαλύπτεις τα πιο ψαγμένα μαγαζιά- και αποφασίζουμε με την παρέα να το επισκεφτούμε. Συναντιόμαστε έξω από τη στάση του μετρό Συγγρού-Φιξ, περπατάμε μόλις πέντε λεπτά και έχουμε ήδη φτάσει στο Mimi Bar. Ένα γωνιακό μαγαζί, διακριτικό, σχεδόν κρυμμένο, με το όνομά του φωτισμένο σε μίνιμαλ γραμματοσειρά.
Ανήκει στην Αντζελίνα Γρηγοράτου, την κόρη του Τζίμη ή αλλιώς την πιο cool ιδιοκτήτρια που έχουμε γνωρίσει. Έχει προϋπηρεσία χρόνων, παρόλο που είναι μόνο 35 και σίγουρα έχει καλό γούστο. Μπαίνοντας, το βλέμμα μας πέφτει σε μια εντυπωσιακή ασπρόμαυρη φωτογραφία. «Είναι του φωτογράφου και καλού μου φίλου Joey Leo. Σκεφτόμαστε να την αλλάζουμε κάθε μήνα, να βλέπει ο κόσμος κάτι καινούργιο. Δεν μας αρέσει να είμαστε βαρετοί». Οι τοίχοι που έχουν βαφτεί σε γκρι απόχρωση λειτουργούν σαν καμβάς και επιτρέπουν στην Αντζελίνα να πειραματίζεται με διαφορετικές προσθήκες… vintage κομμάτια, ογκώδη ξύλινα έπιπλα σε στιλ art deco και πολλά λουλούδια. Το σύνολο είναι ένα όμορφο mix στοιχείων, έχει funky χαρακτήρα και παραπέμπει στα μπαρ του Βερολίνου - των οποίων δηλώνουμε φαν.
Η Αντζελίνα μεγάλωσε μέσα στο Jimmy and the fish, στο Cosa Nostra, στο θρυλικό Βάιχαρτ και στους 12 Αποστόλους, δηλαδή, στα διάσημα μαγαζιά του μπαμπά της. Έχει δουλέψει σαν DJ σε πολλά αθηναϊκά μπαρ, υπήρξε υπεύθυνη στο Kobra, και τώρα ανοίγει επιτέλους το δικό της μαγαζί. To Mimi είναι το «μωρό» της, όπως λέει. Σε όλο αυτό δεν είναι μόνη. Μαζί με τον σύντροφό της, Αντώνη, τον DJ και φίλο της, Melorman και τη Μαριαλένα, τη δικηγόρο της παρέας, φτιάχνουν μια ομάδα που δύσκολα ανταγωνίζεσαι. Όλοι τους γνωρίζονται πάνω από δέκα χρόνια, ο καθένας έχει αναλάβει ξεχωριστές αρμοδιότητες και κάπως έτσι η συνεργασία τους κυλάει αρμονικά. «Δεν θα μπορούσα να έχω το Mimi χωρίς αυτή την παρέα, o ένας συμπληρώνει τον άλλον».
Το Κουκάκι ήταν από τις πρώτες γειτονιές που ανακάλυψα όταν μετακόμισα στην Αθήνα, βγαίναμε εκεί με φίλους για έναν καλό καφέ, πηγαίναμε σε πιο χαλαρά μέρη. Για ποτό όμως κατευθυνόμασταν συνήθως προς κέντρο. Είναι όμορφη περιοχή, αλλά αρκετά ήσυχη, -κι όμως ναι-, οπότε το Mimi Bar είναι ίσως η προσθήκη που χρειαζόταν. Οι τιμές του είναι προσιτές, δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τα περισσότερα μπαρ της Αθήνας, ωστόσο στη λίστα των κρασιών θα βρεις οικονομικές αλλά και πιο ακριβές προτάσεις. «Προσπαθούμε να έχουμε κυρίως ελληνικές ετικέτες, τόσο σε κρασιά όσο και σε μπίρες, εντάσσοντας σταδιακά όλο και περισσότερες. Θέλουμε να στηρίξουμε τις ελληνικές παραγωγές».
Το μαγαζί της Αντζελίνας είναι αυτό που λέμε σταθερή αξία, δίνει έμφαση στα all time classic ποτά, αναδεικνύοντάς τα με τον δικό του τρόπο, κυρίως όταν πρόκειται για gin. Πρόσφατα δοκίμασα το gin basil, ένα πιο ιδιαίτερο κοκτέιλ με βασιλικό, χυμό λεμονιού και σιρόπι ζάχαρης, το οποίο θα χαρακτήριζα αρκετά αρωματικό και κυρίως δροσερό. Ιδανική επιλογή για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες και νύχτες. Αν ανήκεις στους πιστούς της τεκίλας, πρέπει να δοκιμάσεις εδώ την paloma. Ψηλό ποτήρι, πολύς πάγος, πάντα μια φέτα γκρέιπφρουτ και σωστή ισορροπία μεταξύ γλυκύτητας και οξύτητας. Για κάτι πιο «ινσταγκραμικό» σου προτείνουμε margarita, η οποία εκτός από όμορφη εμφάνιση έχει και δυνατή γεύση, καθώς ο μπάρμαν του μαγαζιού ξέρει τι σημαίνει καλό κοκτέιλ, δίνει πάντα προσοχή στην λεπτομέρεια και στη δοσολογία των υλικών, γνωρίζοντας πώς να δημιουργεί ένα απολαυστικό ποτό, ό,τι και αν έχεις επιλέξει. Η ομάδα του Mimi Bar δίνει προτεραιότητα στην ποιότητα, εστιάζει στις αγαπημένες κλασικές επιλογές, «ψάχνει» το γούστο κάθε πελάτη. Extra info: εκτός από πολύ έμπειρο είναι και πολύ ευγενικό team!
Το Mimi Bar άνοιξε περίπου πριν έναν μήνα και φαίνεται πως ο κόσμος το έχει ήδη αγαπήσει. Στα ηχεία μιξαρισμένη disco, τα σφηνάκια πηγαινοέρχονται, οι περισσότεροι χορεύουν και ένα ακόμα πάρτι έχει ξεκινήσει. «Η μουσική είναι κάτι που μας αφορά πολύ, για αυτό και έχουμε κάθε βράδυ διαφορετικό/ή DJ. Θέλουμε να βλέπουμε χαρούμενα πρόσωπα, να έρχεται ο κόσμος και να το διασκεδάζει. Νομίζω πως πετυχαίνουμε το vibe που είχαμε σκεφτεί, αυτό το ωραίο πάρτι, με την πολλή ελευθερία και τις δυνατές μουσικές». Το μαγαζί προς το παρόν προσφέρει μόνο ποτό, ανοίγει στις 18:00, ξεκινώντας πιο ήρεμα με κρασί και μπίρες, και συνήθως μετά τις 22:00 μπαίνει σε πάρτι mode.
«Καλή μουσική, χαμογελαστοί άνθρωποι και όπως μας πάει»! Το Mimi Bar είναι επισήμως η λύση για τις μέρες που έχουμε ανάγκη να βγούμε από το σπίτι και να ξεχαστούμε, πίνοντας και χορεύοντας non stop.
Βυζαντίου 7, Κουκάκι, Instagram: @mimi.athens
*Κλειστό τις Δευτέρες
*Λειτουργεί Τρίτη-Κυριακή από τις 18:00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.